30 березня Небесну Сотню одночасно вшанують в аеропортах Львова й ще шести міст України

17:50 28 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: infosmi.net

Ця акція відбудеться під гаслом «Спільне повітря», а приурочено її до сорокового дня після загибелі героїв Євромайдану у Києві 18-20 лютого.

 Акція «Спільне повітря» об’єднає 30 березня в семи найбільших українських аеропортах  симфонічні оркестри Львова, Києва, Харкова, Донецька, Одеси та Дніпропетровська. Її мета – вшанування пам'яті загиблих, підтримка єдності та цілісності України й відзначення підписання Україною політичної частини Асоціації з Євросоюзом.  

У визначений час симфонічні оркестри в аеропортах своїх міст одночасно виконають «Оду до радості» – офіційний гімн Євросоюзу. Початок акції – 13:00, участь у ній візьмуть понад півтисячі музикантів.

У Львові акція відбудеться у новому терміналі «А» Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького. За рояль сяде Маркіян Мацех, автор «Піаніно для Беркуту2. 

Виступатиме також Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів (диригент – генеральний директор Львівської обласної філармонії, музикознавець – Володимир Сивохіп, керівник оркестру – народний артист України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, Герой України Мирослав Скорик). Виступить такожкамерний хор «Глорія».

Ініціювали та реалізовують проект волонтери зі Львова, Харкова та Києва. Їх підтримало керівництво семи аеропортів. Проект є повністю волонтерським: і музиканти, й організатори роблять його безкоштовно.

В аеропорту «Київ» (Жуляни), окрім виступу Президентського оркестру та Військового хору, запалять лампади на спомин про загиблих і відкриють фотовиставку, присвячену подіям на Євромайдані. Всі кошти від продажу фотокартин  і кошти, зібрані через благодійні скриньки, буде спрямовано до фонду допомоги сім'ям загиблих.

Акція буде відкритою для всіх, хто бажає послухати виконання «Оди»; єдине, що потрібно зробити глядачеві, – приїхати в аеропорт.  Ініціаторами акції виступили: головний координатор – львів'янка Іоланта Пришляк, заступник генерального директора Львівської філармонії, Голова правління оркестру «INSO-Львів»; харків'янка Олена Рофе-Бекетова та киянка Христина Храновська, благодійниця та меценат. Координаторами акції також стала харківська PR-аґенція «Bagels & Letters», Іванна Скиба-Якубова та Тетяна Ландесман.

Ініціатори акції розповіли: «В аеропортах акцію вирішили проводити, по-перше, тому, що аеропорти є символом відкритості світу, об'єднання, своєрідним «містком» між людьми, країнами, регіонами. Внутрішня символіка такої акції – «вікно в Європу», «Схід і Захід разом», «спільне повітря для всіх людей світу». По-друге, аеропорти зрозумілим чином асоціюються з небом, а з небом так само асоціюється пристановище для душ тих, хто загинув за свої ідеї і свій обов'язок. Так ми повертаємося до ідеї вшанування полеглих… Ми хочемо, щоб люди, які цього дня вирушатимуть в подорож з українських аеропортів, несли з собою частку великого українського європейського духу – ідеї рівності і братерства».

Іоланта Пришляк нагадує: «Ода до радості» звеличує єдність усіх людей, закликає до загального примирення і говорить про важливість стійкості у важкі часи». 

Детальною інформацією про проект поділяться: співініціаторка та головний координатор акції Іоланта Пришляк: +380 67 161 03 48, inso.ip@gmail.com, та співорганізатори акції PR-аґенція «Bagels&Letters», Іванна Скиба-Якубова, +380 97 905 82 98, ivanna@bagels-letters.com, Тетяна Ландесман, +380 63 22 22 583, landesman@bagels-letters.com 

Акредитація у Львові: Тетяна Гембач, менеджер із зв’язків з громадськістю ДП МА «Львів» ім. Данила Галицького», +380 67 161 03 48, Факс (032) 235-81-22  t.hembach@airport.lviv.ua.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів