27 січня буде «День Гуцульської культури у Львові»

14:32 25 січня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

27 січня біля пам’ятника Тараса Шевченку у Львові відбудеться «День Гуцульської культури».

Про це повідомили в п’ятницю, 25 січня, в прес-службі Львівської ОДА, де також розповіли: «У театралізованому автентичному мистецькому святі візьмуть участь майже дві сотні осіб, а саме творчі мистецькі колективи та майстри декоративно-ужиткового мистецтва з Верховинського району Івано-Франківської області. Народні колективи демонструватимуть на сцені унікальне автентичне мистецтво Верховинщини – обряд гуцульського весілля, гуцульський одяг, народний танець, лунатиме гуцульська співанка й коляда».

Директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало наголосила: «Це масштабне дійство відбувається у нас вже другий рік поспіль. Цього року – це більше 170 учасників. Свято розпочнеться о другій годині дня і триватиме до вечора. Львів порине у колоритну гуцульську різдвяну атмосферу із колядою, танцями, майстер-класами».
Голова Верховинської районної ради Іван Шкіндюк анонсував: «Ми покажемо у Львові автентичне мистецтво та звичаї Гуцульщини, що передавались із покоління в покоління. Усі охочі зможуть приміряти традиційне вбрання молодої, взяти участь у майстер-класах, побачити автентичні роботи майстрів народного мистецтва».

«У виставкових наметах діятиме святкова виставка-ярмарок виробів декоративно-ужиткового мистецтва, вишивки, ткацтва, кушнірства, бісероплетіння та інших видів народного промислу Гуцульщини. Гості заходу матимуть змогу взяти участь у майстер-класах  з виготовлення елементів гуцульського одягу, вбирання  гуцульської княгині, також навчатимуть танцю «Гуцулка». Початок заходу на площі перед пам’ятником Тарасу Шевченкові – о 14:00», – поінформували також у прес-службі Львівської ОДА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів