26 грудня святкуватиме 75-річчя Львівська музична середня спеціалізована школа-інтернат

12:32 24 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: jerzy-fomenko.livejournal.com

Як повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі обласної ради, 26 грудня у Концертному залі ім. Станіслава Людкевича відбудуться Урочиста академія та Гала-концерт з нагоди 75-річчя заснування Львівської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату імені Соломії Крушельницької.

У прес-службі обласної ради повідомили в середу «Щоденному Львову», що 26 грудня у Концертному залі ім. Станіслава Людкевича відбудуться Урочиста академія та Гала-концерт з нагоди 75-річчя заснування Львівської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату імені Соломії Крушельницької. У повідомленні такожзазначено:

«До участі у цьому заході запросили керівництво та депутатів Львівської обласної ради. Ця школа-інтернат – єдина в Західному регіоні України, яка виконує державне замовлення з професійної підготовки обдарованої музичної молоді з 10 областей України, зокрема, з областей Західної України, а також із Донецької, Луганської, Кіровоградської, Запорізької областей.

Шкіл такого спрямування в Україні чотири: Львівська, Київська, Харківська та Одеська. У цьому закладі гармонійно поєднуються багаторічна історія, славні національні традиції, сучасні методи викладання, високопрофесійний потенціал викладачів та обдарованість учнів. 

Зараз у школі навчається 415 учнів, з них 120 проживає в інтернаті. Серед учасників навчального процесу – понад 120 лауреатів міжнародних та всеукраїнських конкурсів, чотири президентських та двоє державних стипендіатів. Випускниками Львівської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату імені Соломії Крушельницької є такі всесвітньо відомі музиканти, як Герой України Мирослав Скорик, Богодар Которович, Лідія Шутко тощо, а викладачами були такі відомі педагоги, музикознавці: Василь Барвінський, Анатолій Кос-Анатольський, Микола Колесса та багато інших.  

Перша згадка про школу, що існувала при Музичному товаристві Галичини, датована 14 серпня 1838 р. Підставою цього є Статут Лємберзького музичного товариства, схвалений Його Величністю декретом високої канцелярії.

У грудні 1939 р. засновано Державну українську дитячу музичну школу при Українській державній консерваторії. У 1944 р. школа відновила свою роботу під назвою Львівська музична школа-десятирічка при Львівській державній консерваторії імені Миколи Лисенка. У 1963 р. школі присвоїли ім’я Соломії Крушельницької».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів