У День Незалежності України «Океан Ельзи» співатиме у Львові в прямому ефірі телеканалу «1+1» (відео)

09:39 7 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: wikipedia.org

Бо, як пояснює кореспондент «ТСН» Ольга Нескородяна, «Океан Ельзи» – це більше ніж музика. Це аудіоваріант новітньої історії України».


Відео: ТСН

Кореспондент «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» Ольга Нескородяна інформує сьогодні, 7 липня, в сюжеті «У День Незалежності «1+1» у прямому ефірі покаже концерт «Океану Ельзи» у Львові (відео)»:

«Ювілейний тур «Океану Ельзи» «20 років разом» вже відвідало понад 250 тисяч українців – у Львові, Дніпропетровську, Харкові, Києві та Одесі. Заплановані два концерти в Донецьку довелося перенести.

Але лідер гурту Святослав Вакарчук переконує, що концерти в українському Донецьку для них – принципові. І вони відбудуться, щойно буремний Схід стане мирним.

Вони зробили те, чого не змогли ні Мадонна, ні «Депеш Мод». «Океан Ельзи» – гурт, який уже 20 років утверджується в статусі найкращого і найвідомішого гурту Східної Європи за твердженнями західних музичних критиків – зібрав в одному місці понад 70 тисяч українців.

Заради їхніх концертів люди готові прийти за сім годин до початку і пробиратися крізь натовп. «Океан Ельзи» проведе концерт у Донецьку.

Тур до свого 20-річчя «Океан Ельзи» запланував іще торік. Це мало бути сім концертів у найбільших містах країни.

Це мав бути тур, який би допоміг людям розслабитись і зарядитися новою енергією. Це мала бути розвага.

Та Революція гідності й протистояння на Сході кардинально змінили місію музикантів. У Львові, Харкові, Дніпропетровську, Одесі, Києві люди приходили у вишиванках і з прапорами.

Співали гімн і давно улюблені пісні. Вони у світлі останніх подій набули для українців нового значення.

«Для мене творчість – це найбільша насолода. Якщо ця насолода ще, крім мене, дається ще комусь, глядачам чи слухачам,  я подвійно щасливий», – говорить Святослав Вакарчук.

Він – не просто співак. Святослав Вакарчук – символ епохи, незалежної нескореної України.

Бо за ним готові йти сотні тисяч людей. І він знає, чого бракує українцям, щоби стати єдиною справжньою європейською нацією.

«Якби українці вміли влучніше, активніше і сміливіше стріляти словами, якби вони не боялися відстоювати свої права, якби вони не опускали голову, якби вони не терпіли до останнього. Можливо, не сталося би тієї ситуації, яка є сьогодні», – переконаний лідер «Океану Ельзи».

Вакарчук впевнений, у тому, що відбувається на Сході України, винні всі.І чиновники, які відмовлялися помічати, як місцеві панки підгрібають під себе Донбас. І так звані еліти, які штучно створювали протистояння з Києвом. І кожен українець, який просто чекав, що хтось щось зробить за нього.

Кривавий 2014-й, на думку Вакарчука, має стати переломним. Роком, коли українська нація врешті подорослішає. Та за все треба розплачуватися. А тим, хто страждає найбільше, слід допомагати.

«В Україні якось в принципі знівельоване поняття благодійності», – зазначає Вакарчук. 

Тому він не любить говорити про те, що називає своїми гуманітарними проектами. Зараз вони працюють у трьох основних напрямах: перший – ліки та медичне забезпечення для потерпілих під час бойових дій та військових шпиталів; друге – переселення дітей-сиріт та інвалідів зі Сходу України; третє – підтримка родин, чиї близькі загинули 2 травня в Одесі.

Працюють тільки з перевіреними людьми. І на гроші, зароблені з концертів.

«Океан Ельзи» – це більше ніж музика. Це аудіоваріант новітньої історії України.

І саме про це – документальний фільм, який вийде в прокат 2015 року. А для своїх глядачів телеканал «1+1» готує безпрецедентний подарунок до Дня Незалежності. Львівський концерт легендарних музикантів 24 серпня ви зможете побачити в ефірі каналу – наживо!». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів