17-18 грудня та 3-4 січня у Львівській філармонії – дитяча музично-розважальна програма «Зимова казка»

21:10 10 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: відділ реклами та маркетингу Львівської обласної філармонії

Як повідомили в середу «Щоденному Львову» у відділі реклами та маркетингу обласної філармонії, 17-18 грудня о 15:30 та 3-4 січня о 13:00 у ній відбудеться прем’єра музично-розважальної дитячої програми «Зимова казка».

У відділі реклами та маркетингу обласної філармонії повідомили в середу «Щоденному Львову», що 17-18 грудня о 15:30 та 3-4 січня о 13:00 у ній відбудеться прем’єра музично-розважальної дитячої програми «Зимова казка». У повідомленні також конкретизують:

«Чарівний світ «Зимової казки» даруватимуть дітям солісти Львівської обласної філармонії Наталія Грановська, Ірина Стефанко, Ірена Грех, Ніна Карпінець, Інна Павлюк, Лілія Винницька, а також запрошені львівські виконавці  Володимир Пономаренко, Станіслав Гоян. Казка триває близько 60 хвилин.

Як розповіла режисер-постановник Львівської обласної філармонії, заслужена артистка України Любов Фітьо, у часі свята Миколая та Різдвяних свят солісти Львівської обласної філармонії щороку готують для дітей подарунок у вигляді музичної казки, але щоразу вона є іншою. До музично-розважальної програми «Зимова казка» частково увійшли герої попередніх вечорів-казок, які проводила філармонія, але, окрім того, діти побачать багато нового і несподіваного.

Казкова дія є повчальною, адже вона відбувається не лише за певним сценарієм. Дітки дізнаються більше про зимові свята, які розпочинаються святкуванням Романа 1 грудня,  і закінчуються святкування Стрітення, 15 лютого, коли Зима зустрічається з Весною.

І всі українські зимові обряди та свята задіяні у цій повчальній музично-розважальній програмі. Любов Фітьо зазначає:

«Звичайно з артистами філармонії свято завжди супроводжує багато музики. Тому у казці часто лунають пісні.

Тут задіяно 13 музичних номерів, це при тому, що казка триває 60 хвилин. Це максимальний час для дітей,  бо розрахована вона на дітей від п’ятирічного до 14-річного віку, адже дітки вірять у диво. Проте, навіть і ми, дорослі, віримо у диво, і коли ми в це віримо, то воно і для нас збувається». 

За сюжетом, дія відбувається у чарівному лісі, і в цей ліс приходить Мороз Дід з мішком подарунків, а лісові мешканці-звірі, звичайно, у нього просять подарунків для себе. Щоб їх отримати, кожен лісовий мешканець  виконує музичний номер, і лише тоді Мороз Дід дарує їм все, що вони хочуть, таким чином у лісі відбуваються новорічні чудеса.  

Музично-розважальна дитяча програма «Зимова казка» дуже сучасна, адже всі аранжування до пісень зроблені у сучасному виконанні. Артисти Львівської обласної філармонії виконують пісні не у класичному, а в естрадно-джазовому варіанті, що створює веселу атмосферу у залі. 

Музика казки дуже різноманітна. Звичайно, звучатимуть традиційні новорічні пісні «У лісі-лісі темному», а також відомі пісні з попередніх філармонійних казок, зокрема, «Пісня звірів», окремі пісні казкових персонажів вовка, лисиці, зайця, білки тощо. Святий Миколай, який завітає цього дня на сцену Львівської філармонії, також буде незвичайний, і заспіває разом з ангелами та українкою, а дуже сучасний чортик виконає пісню «А вже хуха завірюха» у стилі реп.

Звичайно, що у програмі є улюблені пісні «Ой хто-хто Миколая любить». Прозвучать також пісні відомих львівських виконавців, зокрема пісня тріо «Крайня хата» «Північ-Південь-Захід-Схід». 

Як зазначає Любов Фітьо, на казку завітають і діти зі Сходу України, які ще не достатньо обізнані з українськими святами, і тому до казки залучені такі персонажі, як Мороз Дід, Снігурочка, чи Зима Чарівниця. Для дітей зі Сходу ці персонажі є більш відомі, але, окрім того, вони дізнаються і познайомляться з нашими святами. І програма побудована на тому, щоб повірити, що дива існують, і маємо надію, що так як у казці, так і в нас  у житті відбудуться дива, і Північ-Південь-Захід-Схід разом святкуватимуть свята, і все буде мирно і добре.

За словами Любові Фітьо, будуть і сюрпризи для дітей, які проявлять хоробрість, і захочуть щось цікаве показати чи розказати зі сцени філармонії. Зокрема, кожен, хто розповість вірш чи покаже цікаву постановку отримає запрошення на концерт у філармонії. 

Львівська обласна філармонія запрошує усіх у справжню «Зимову казку».

Відділ реклами та маркетингу Львівської філармонії (тел.: 0981301061».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів