16 листопада львів’яни зможуть побачити новий експонат «Шевченківського гаю»

17:18 12 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот зі сторінки на сайті «Газети по-українськи»

Як повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, у неділю о 13.00 в секторі «Гуцульщина» Музею народної архітектури й побуту розпочнеться урочисте відкриття нового об’єкту – хати з села Рівня Верховинського району Івано-Франківської області, побудованої у 60-х роках ХІХ століття.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 12 листопада, «Щоденному Львову», що в неділю о 13.00 в секторі «Гуцульщина» Музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» розпочнеться урочисте відкриття нового об’єкту – хати з села Рівня Верховинського району Івано-Франківської області, побудованої у 60-х роках ХІХ століття. У повідомленні також конкретизують:

«У Львові вона опинилася в 2013 році  в рамках норвезького проекту «Ревіталізація та збереження колекції Музею народної архітектури та побуту». Попередній власник експонату – Максимілюк Василь, котрому хата дісталася у спадок. 

Свого часу споруда була півґраждою, і в кінці ХХст. частково була розібрана. Хата збудована з смерекового кругляка, утепленого між вінцями зрубу мохом.

У житловій частині залишилися автентичні піч, двері, дверні замки та інші архітектурні  елементи. У міжвоєнний період вікна замінили, але за слідами в зрубі працівники Музею відновили тип автентичних вікон.

Особливість експонату – виносний ґанок, де дах опирається на стовпи галереї. Заслуговує на увагу й засіка для зберігання зерна на горищі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів