Зміни до ПДР: дітей перевозитимуть по-європейськи

22:00 24 лютого 2021 р.

Фото до новини

Уряд схвалив постанову КМУ «Про внесення змін до Правил дорожнього руху», що підвищують безпеку пересування дітей в автокріслах і вводять європейські підходи та правила перевезень.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій, пише Dailylviv.

«Безпека на дорозі – це пріоритет №1. Особливо, якщо це питання стосується наших дітей. В Україні вже посилена відповідальність водіїв за порушення правил перевезення дітей не в автокріслах. І ми продовжуємо вдосконалювати законодавство, запозичуючи та імплементуючи ключові європейські підходи та правила у підвищенні безпеки цих перевезень», - наголосив Владислав Криклій.

Схвалені зміни до ПДР:

    визначають особливі вимоги до установлення дитячих утримуючих систем в транспортних засобах (наприклад, щоб автокрісло відповідало зросту дитини);
    визначають перелік транспортних засобів, щодо яких допустимі виключення норми використання дитячих утримуючих систем (наприклад, автобуси, карети швидкої, інший спеціалізований транспорт);
    замінюють термін «спеціальні засоби», який застосовується у чинних ПДР на термін «дитяча утримуюча система».

Постанова була розроблена Мінінфраструктури з метою приведення у відповідність актів Уряду до Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей».

Довідково

Дитяча утримуюча система – обладнання, що здатне утримувати дитину в сидячому або нахиленому положенні, яка у разі зіткнення або різкого гальмування транспортного засобу зменшує небезпеку травмування дитини, що в ньому знаходиться, шляхом обмеження рухливості її тіла.

 

В Україні ввели нові правила перевезення дітей в автомобілях (1)

В Україні ввели нові правила перевезення дітей в автомобілях (2)

В Україні ввели нові правила перевезення дітей в автомобілях (3)

Як відомо, за порушення правил перевезення дітей в Україні діють штрафи. За перше порушення карають на 510 грн, за повторне — вже на 850 грн.

Важливо нагадати, що 16 лютого 2021 року в Україні посилили відповідальність за п’яне водіння. За п’яну їзду тепер штрафуватимуть на 17 тисяч гривень, а за повторне аналогічне порушення протягом року — на 34 тисячі з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки з оплатним вилученням авто або без такого.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні увійшли в моду ЗD номерні знаки для автомобілів, які не відповідають вимогам ДСТУ — це прописано в пункті 4.3 ДСТУ 3650: 2019 "Дорожній транспорт. Знаки номерні транспортних засобів. Загальні технічні умови". В патрульної поліції закликали українських власників транспортних засобів відмовитися від модних номерів, попередивши, що за їх використання передбачені штрафи.

Автор: Віталій Лубенець Джерело: ONLINE.UA
 
Теги: , , , ,
 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів