Жінка, яка збила на Львівщині дитину й втекла, уникла ув’язнення

11:29 3 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Її лише оштрафували на суму 3400 гривень і позбавили права керувати транспортними засобами.

Як повідомляє сьогодні, 3 жовтня, ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області, Червоноградський міський суд нарешті покарав винуватця ДТП, скоєного 9 травня. Відтак нагадує, шо того дня близько 21 години на перехресті вулиць Шевченка та Івасюка у Червонограді двоє школярів переходили дорогу на пішохідному переході й раптом побачили білий мікроавтобус, який мчав на великій швидкості назустріч їм.

Один із хлопців встиг відскочити набік, а інший опинився під колесами буса. Натомість водій із місця аварії втік.

Травмованого 12-річного хлопчика госпіталізували в травматологічне відділення ЧЦМЛ. Медики діагностували у підлітка закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, забій грудної клітини та передньої черевної стінки, а також перелом правого стегна.

За лічені хвилини правоохоронці Червоноградського міськвідділу міліції розшукали автомобіль з характерними для ДТП технічними пошкодженнями та затримали водія-втікача. Виявилось, що за кермом мікроавтобуса «Мітсубісі Л 400» знаходилась 22-річна місцева жителька, яка керувала ним у стані алкогольного сп’яніння.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, - карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого). Справа була скерована до Червоноградського міського суду, який призначив жінці покарання у вигляді штрафу в сумі 3 400 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на два роки.

Та чи будуть водії після такої, даруйте за оксиморон, великодушної кари, остерігатися сідати за кермо п’яними й утікати з місця ДТП? Це запитання, звісно ж, риторичне.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів