Військком колекціонував ворожу символіку і примушував солдатів працювати на своїй новобудові

17:32 7 серпня 2023 р.

Фото до новини

У Львові суд обрав запобіжний захід начальнику ТЦК із Закарпаття Ярославу Дмитруку, якого підозрюють у залученні солдатів до будівництва власного будинку.

Підозрюваного триматимуть під вартою, однак суд визначив, що він може вийти під заставу у понад 800 тисяч гривень.

Про це повідомили кореспонденти Суспільного із зали суду, пише Dailylviv.com.

Судове засідання у справі проти начальника першого відділу Ужгородського районного ТЦК Ярослава Дмитрука розпочалося вранці, 7 серпня, у Личаківському районному суді Львова. Чоловік перевищив службові повноваження, що спричинило шкоду в умовах воєнного стану, наголосив прокурор Владислав Галушко.

"Віддавав накази, вказівки своїм підлеглим та відправляв їх на роботи до земельної ділянки, де вони будували фактично будинок, який юридично належить його братові. У зв’язку з чим ми просимо задовільнити дане клопотання і застосувати щодо Дмитрука Ярослава Вікторовича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб", — заявив Владислав Галушко.

І адвокат, і сам підозрюваний просили суд про більш м’який запобіжний захід, аніж тримання під вартою.

"Ще раз хочу сказати: я ніяким чином не збираюся впливати на хід слідства. Розумію, що зараз відбувається. Ще раз прошу вас врахувати мій сімейний стан – то, що я маю піклуватися за своїми рідними дітьми. Також за батьком", — говорить підозрюваний Ярослав Дмитрук.

Судове засідання тривало понад дві години, після чого суддя Роман Грицко ухвалив запобіжний захід: тримання під вартою у Львівській установі виконання покарань №19 із правом внесення застави розміром 805 тисяч та 200 гривень.

"Після внесення застави підозрюваний звільняється з-під варти і зобов’язується перебувати у своєму населеному пункті, здати паспорти. У випадку невнесення застави строк тримання під вартою становитиме з 7 серпня до 2 жовтня", — каже Роман Грицко.

За даними речниці спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлії Шевченко, йому може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Довідково

Військового комісара з Закарпаття затримали 2 серпня. За версією слідства, підозрюваний у службовий час використовував солдатів для будівництва приватного будинку. Земельну ділянку під новобудовою він купив та оформив на родича. За це йому загрожує 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Під час обшуків у помешканні чоловіка вдалося виявити багато російської символіки, зокрема: футболку із гербом "СССР", георгіївські стрічки, прапор і військовий головний убір РФ, радянське посвідчення, партійний квиток члена забороненої партії та коробку із монетами Росії.

Речниця Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко заявила, що чоловіку оберуть запобіжний захід 4 серпня. Тоді через погане самопочуття військового комісара засідання перенесли.

Син начальника військкомату Львова отримав в подарунок будинок

Затримали рівненського воєнкома, який побив підлеглого бейсбольною битою (відео)

Збагачення і кабінетні порушення: Президент наголосив на перевірці військкоматів

Повідомлень про зловживання у ТЦК та СП очікує перший заступник міністра оборони

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів