Засудили лікаря-онколога, який гвалтував своїх пацієнток. Вчинив 119 сексуальних дій

23:18 6 листопада 2023 р.

Фото до новини

Суд призначив йому загальне покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років, а також заборонив займатися медичною практикою на загальний строк 10 років.

Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com.

Районний суд у Гданську засудив 71-річного хірурга-онколога Марека Л. до 10 років ув’язнення за домагання до пацієнток.

Читайте також: Педофіл у Львові 15 років гвалтував і розбещував дітей у християнських таборах: вирок суду

71-річному лікарю з Гданська також заборонено займатися професійною діяльністю протягом 10 років. Злочини мали місце в період з 2006 по 2017 рік.

Наприкінці минулого тижня окружний суд Гданськ-Пулноц виніс вирок у справі 71-річного хірурга-онколога. Він визнав обвинуваченого Марека Л. винним у скоєнні 119 інкримінованих йому діянь, які полягали в тому, що він під приводом медичних оглядів змушував жертв вступати в статевий акт або піддаватися іншим діям сексуального характеру. Загалом засуджений вчинив 119 дій сексуального характеру. Обвинувачений Марек Л. і його захисник не були присутні в залі суду.

Суд призначив йому загальне покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років, а також заборонив займатися медичною практикою на загальний строк 10 років.

Засуджений Марек Л. повинен також виплатити дев’ятьом пацієнткам по 30 тис. злотих кожній і ще 80 постраждалим жінкам по 20 тис. злотих кожній. Суд зобов’язав підсудного сплатити до Державної скарбниці 68 тис. злотих судових витрат.

Читайте також: У Львові журналіста, який організував кіношколу для дітей, звинувачують у розбещенні неповнолітніх

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів