Заступник мера Львова просить усіх мешканців повідомляти поліцію про порушення правил карантину

15:23 23 червня 2020 р.

Фото до новини

Заступник міського голови Львова з питань безпеки міста Сергій Бабак закликав мешканців міста бути відповідальними, дотримуватись карантинних заходів та, у випадку виявлення порушень, телефонувати та повідомляти про це поліцію за номером «102».

«Цифри всім відомі. У нас зростає захворюваність, зростає кількість людей, які потрапляють у лікарні, та людей, які отримують тяжку форму захворювання. Ми розуміємо, що всім карантин вже набрид. Ми не говоримо зараз про якісь обмеження чи про те, що щось буде закриватись. Сьогодні ми говоримо про інше. Ті заходи особистої безпеки та використання засобів індивідуальної гігієни, що передбачені карантинними заходами, обов’язкові до виконання. Це той перший бар'єр, який треба виконувати.

У місті ще 16 березня було створено моніторингові групи. Зараз ми будемо збільшувати кількість їх рейдів, будемо більше ділити їх, аби ліпше охоплювати все місто. До складу моніторингових груп обов’язково входитимуть представники Держпродспоживслужби та представники поліції - це погоджено з ГУ НП Львівської області.

Прошу всіх мешканців, які бачать порушення правил карантину: відсутність маски, більша кількість пасажирів ніж сидячих місць у транспорті, недотримання відстані між відвідувачами в закладах громадського харчування, відсутність контролю в торгових центрах, продавці без масок на ринку, не накриті продукти тощо, — прошу дзвонити за номером «102». Це вже погоджено з Національною поліцією у Львівської області, і повідомляти про такі порушення. На такі виклики буде виїжджати оперативна бригада поліції, актувати порушення і притягувати порушників до відповідальності.

Я хочу, аби всі розуміли, що з відвідувачами чи пасажирами буде проводитись, у першу чергу, превентивна діяльність. Натомість притягуватись до відповідальності будуть керівники юридичних осіб. Якщо йдеться про порушення у транспорті, то відповідальність нестиме директор перевізника, якщо у ресторані - директор ресторану, якщо у торговому центрі - керівництво торгового центру тощо. Вони мають забезпечити порядок, інформувати людей і вжити всіх можливих заходів для того, щоб люди відвідували ці місця, дотримуючись карантинних заходів так, як передбачається функціонування цих закладів під час епідемії.

Бачите порушення — телефонуйте «102″, поліція приїжджає, складає протокол. Це — наша спільна відповідальність», — зазначив Сергій Бабак, заступник міського голови Львова з питань безпеки міста, перший заступник міської комісії ТЕБ і НС.

Раніше міська комісія з питань ТЕБ і НС прийняла рішення щодо посилення роботи моніторингових груп для перевірки суб'єктів господарювання та міського транспорту на дотримання всіх карантинних заходів. Рейди проводитимуть щодня у посиленому режимі.
  

Про це повідомила пресслужба ЛМР.

Covid-19: на Львівщині зростає кількість пневмоній і госпіталізацій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів