Запідозрений у вбивстві викликав швидку і вимагав, погрожуючи, врятувати мертвого, - розповідь лікаря

23:24 3 березня 2023 р.

Фото до новини

Сьогодні поліція Львівської області повідомила про затримання чоловіка, якого підозрюють у вбивстві сусіда. Першими на місце трагедії за викликом приїхали працівники екстреної медичної допомоги.

Цю розповідь оприлюднили на сторінці у ФБ Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, пише Dailylviv.com.

"Отримуєш виклик – і не знаєш, куди потрапиш. От так було і цієї ночі з командою 410-ї бригади. Насправді екстрена служба не є просто медичною допомогою, почасти ми – аварійно-рятувальна служба, яка постійно наражається на небезпеку. 

Але все за порядком.

«Людина без свідомості, порушення дихання», отримали ми на робочий смартфон перший після вечірньої перезмінки виклик, – розповідає лікар з медицини невідкладних станів станції «Самбір» Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ростислав Заєць. – Ми з фельдшером Олегом Дідичем та водієм Ігорем Дровняком в «швидку» і помчали в с.Міжгайці.

Дуже занедбаний приватний будинок, що більше подібний на стайню, зайшли на подвір’я, і зразу насторожились: нас «зустріла» порубана на шматки коза, поруч на ковбиці – закривавлена сокира.

Трилер, а не виклик.

Заходимо у дім. У кімнаті чоловік асоціальної зовнішності, неадекватний, агресивно поводиться. «На ліжку хворий, – каже, – допоможіть». 

Звернули увагу, що в «хворого» синці по всьому тілу, а особливо потовчені руки – враження, ніби він захищався-відбивався від чогось важкого. На голові – проникаюча рана лобної ділянки. Тіло холодне – судячи з усього, з моменту смерті уже минув якийсь час. І немає крові. Хтось уже помив труп. Натомість агресивний чоловік (як з’ясувалося згодом, колишній засуджений-рецидивіст) увесь у закривавленому одязі…

«Пацієнт мертвий», – констатували ми й зібралися на вихід. Та, почувши це, чоловік став у дверях, почав кричати й нам погрожувати зброєю (на столі лежали ножі та сокира). Підскочив до тіла, почав його піднімати – з легень виходить повітря…

Ми швидко зорієнтувалися, мовимо йому: так, швиденько вантажимо, зараз ми його в лікарню, і врятуємо.

Тіло на ноші, всі в автівку, водій за кермо – треба рятуватися. Чоловік ще якийсь час гнався за нами, товк кулаком у машину.

Від’їхавши метрів з триста й зрозумівши, що, дякувати Богу, ми врятувалися, зателефонували в центральну диспетчерську й поліцію. Дочекавшись полісменів, повернулися всі разом на місце події. А там уже проводився огляд, опис всього, що відбувалося, приїзд криміналістів зі Львова".

На Львівщині сусід убив сусіда металевою сапою

Львів’янин порубав сокирою й втопив автомобіль своєї дружини

Патрульні наздогнали у Львові чоловіка зі сокирою

85-річного батька, який зарубав сина, триматимуть під цілодобовим домашнім арештом

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів