Заарештували українця, який нелегально працевлаштував іноземців у Польщі

09:46 27 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Під час перевірки варшавські прикордонники виявили, що в одному з підприємств, що надають послуги з перевезення пасажирів, нелегально працюють 50 іноземців.

Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com.

Працівники Надвіслянського відділу прикордонної служби повідомили, що минулого понеділка закінчилася перевірка, яка тривала майже три місяці в одному з підприємств, що займаються пасажирськими перевезеннями за допомогою популярного мобільного додатку. Перевірка стосувалася легальності виконання іноземцями робіт.

Читайте також:  У Польщі група українців допомагала нелегалам перетинати кордон Польща-Німеччина

Прикордонники повідомили, що перевірка охопила 57 іноземців, серед яких громадяни України, Узбекистану, Таджикистану, Грузії, Киргизстану та росії. У результаті перевірки було встановлено, що керівник фірми, яку перевіряли варшавські прикордонники, незаконно влаштував 50 іноземців. Недобросовісним роботодавцем виявився 39-річний громадянин України.

 

Як стало відомо, українець вчинив правопорушення, передбачене статтею 120 розділом 1 Закону про сприяння зайнятості та інститути ринку праці. В нормативному акті зазначено: «хто доручає іноземцю нелегальну роботу, підлягає штрафу від 1000 до 30 000 злотих». Крім того, 50 іноземців, які працювали нелегально, також скоїли правопорушення, за яке їм загрожує штраф.

Нагадаємо, нещодавно у Варшаві затримали українця, який за гроші перевозив мігрантів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів