За тест-підробку на Львівщині судитимуть мешканця прикордонного Краковця

14:54 22 квітня 2021 р.

Фото до новини

27-річний чоловік підробив висновок дослідження на виявлення SARS-CoV-2 на домашній оргтехніці. Щоб не відбувати самоізоляцію після повернення з Польщі.

Як встановили дізнавачі сектору дізнання Яворівського районного відділу поліції, зловмисник пред’явив підроблений документ інспектору Державної прикордонної служби України під час перетину польсько-українського кордону на пункті пропуску «Краківець - Корчова», щоб не відбувати самоізоляцію на території України.

Про це повідомила поліція Львівської області, пише Dailylviv.  

Під час досудового розслідування правоохоронці з'ясували, що 27-річний мешканець селища Краковець Яворівського району, заздалегідь, використовуючи домашню оргтехніку, самостійно виготовив бланк висновку дослідження на виявлення SARS-CoV-2 (захворювання «коронавірус COVID-19») з негативним результатом, який в подальшому надав інспектору Державної прикордонної служби України на пункті пропуску «Краківець - Корчова», в’їжджаючи в Україну з Республіки Польща. Так зловмисник намагався уникнути перебування в самоізоляції на території України, що передбачено у таких випадках законодавством. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1, ч.4 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України, завершене, обвинувальний акт скерований на розгляд суду. Максимальне покарання, що загрожує обвинуваченому - штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів