Встановлено особу бійця ЗСУ, якого обезголовили росіяни на Донеччині

12:23 19 червня 2024 р.

Фото до новини

17 червня 2024 року українські військові отримали інформацію про те, що представники одного з підрозділів окупаційних військ РФ у Волноваському районі Донеччини віддали наказ підлеглим не захоплювати в полон військовослужбовців ЗСУ та обезголовлювати їх.

Генеральний прокурор Андрій Костін повідомив, що встановлено особу військового, якого обезголовили окупанти на Донеччині, також ідентифіковані російські командири, відповідальні за воєнний злочин, пише DailyLviv.com.

 "Щодо розслідування жорстокого вбивства захисника України на Донеччині, про яке стало відомо вчора. Встановлено особу загиблого. Наразі ми не можемо назвати його імені, адже тривають процедури для остаточного підтвердження його даних".

Були ідентифіковані російські командири, потенційно відповідальні за обезголовлення українського захисника. "Здійснюється комплекс заходів щодо перевірки цієї інформації", - наголосив генпрокурор.

Читайте також: Знайшли катів українського військовополоненого: тувинець Монгуш і батальйон Ахмат

Костін додав, що цей факт є ще одним підтвердженням, що повна зневага до міжнародного права та загальнолюдської моралі — це державна політика країни-терориста Росії.

За даними відомства, 17 червня 2024 року українські військові отримали інформацію про те, що представники одного з підрозділів окупаційних військ РФ у Волноваському районі Донеччини віддали наказ підлеглим не захоплювати в полон військовослужбовців Збройних сил України та обезголовлювати їх. 

Читайте також: У Міноборони повідомили, що роблять з відео про страту українського полоненого

Під час проведення аеророзвідки на одній з бойових позицій в Донецькій області українські військові виявили пошкоджений броньований автомобіль Сил оборони України. На ньому була відрізана голова українського захисника.

Нагадаємо, позасудові страти в Україні відбуваються за нелюдським планом Путіна

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів