Води Трускавця могли віддати як хабар експершому заступнику військового прокурора

22:21 14 лютого 2020 р.

Фото до новини

13 лютого 2020 року офіс Генерального прокурора розпочав провадження щодо можливого отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі першим заступником Головного військового прокурора Володимиром Жербицьким. Поштовхом стало повідомлення у ЗМІ про те, що Володимир Жербицький отримав у власність частку ТОВ «Трускавецькі лікувальні води».

Про це інформує пресслужба офісу Генпрокурора.

«Офісом Генерального прокурора розпочато провадження щодо можливого вчинення колишнім першим заступником Головного військового прокурора злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, тобто одержання службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, неправомірної вигоди у особливо великому розмірі за непритягнення осіб до кримінальної відповідальності», – йдеться в повідомленні.

Здійснення досудового розслідування офіс Генерального прокурора доручив здетективам Національного антикорупційного бюро України. 

Як повідомляв 11 лютого "Щоденний Львів", ключове підприємство курорту Трускавець – ТзОВ «Трускавецькі лікувальні води», яке видобуває, готує, транспортує та відпускає лікувальні мінеральні води Трускавця, змінило власників. Тепер 26% власності належить Корнійко Світлані Миколаївні, 25% - Жербицькому Володимиру Геннадійовичу, 25% - Карапетяну Карлосу Кареновичу та 24% - Стельмащуку  Олександру Васільовичу. Раніше засновником підприємства та його головним акціонером було ПрАТ «Трускавецькурорт» зі 100% часткою в підприємстві.

"Наші гроші Львів" нагадують, що Жербицький три роки тому вийшов на пенсію, і цей його вихід супроводжувався гучним скандалом через те, що він відсудив собі пенсійне забезпечення у розмірі майже 40 тис. грн попри наявне обмеження в 11 тис. грн. До виходу на пенсію він був відомий тим, що посадив за грати львівського суддю-колядника Ігоря Зварича.

Більш гучними справами, які розслідував Жербицький, були розслідування оборудок Сергія Курченка в банківській сфері та зі скрапленим газом. В 2017 році народний депутат від БПП Сергій Лещенко заявив, що в справі зі скрапленим газом ГПУ ще в 2015 році підготувала звернення до Верховної Ради про зняття депутатської недоторканості та затримання нардепа Юрія Бойка, якого вважала «учасником злочинної організації Сергія Курченка».

Бойко підозрювався в тому, що на посаді міністра ПЕК сприяв завищенню обсягів скрапленого газу для населення, який через фірми Курченка продавався на ринку для приватних підприємств. Заява до парламенту не була передана, а в 2016 році Військова прокуратура заявила, що Бойко допитаний в справі Курченка як свідок. Для притягнення екс-міністра палива та енергетики до відповідальності забракло доказів. ГПУ заявила, що схема зі зрідженим газом нанесла державі збитки в 2 млрд грн.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів