В одній із львівських шкіл безрезультатно шукали вибухівку

11:16 18 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: ВЗГ ГУМВС України у Львівській області

Однак уже дванадцяте цьогоріч анонімне повідомлення в області про «замінування» виявилося дезинформацією.


Відео: lviv.mns.gov.ua

Як повідомляє сьогодні, 18 жовтня, відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, о 8.52 правоохоронців анонімно повідомили по телефону, що нібито заміновано приміщення середньої школи №55 на вулиці Федьковича у Львові. При цьому анонім жодних вимог не висував.

Туди негайно виїхали представники слідчо-оперативної групи міліції, вибухотехніки та експерти НДЕКЦ при ГУ МВС України у Львівській області. А з навчального закладу евакуювали всіх його учнів, вчителів та керівників педагогічного колективу.

Однак ретельна перевірка спеціалістами вибухотехнічної служби приміщень школи №55 та прилеглих до неї територій не виявила там вибухових пристроїв. Тому заняття у школі відновлено. На даний момент правоохоронці проводять слідчо-оперативні заходи для встановлення особи аноніма, який повідомив про замінування школи.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області нагадає, що з початку 2013 року зі схожими повідомленнями про замінування різних об’єктів на Львівщині аноніми телефонували дванадцять разів. При цьому, наголосимо, згідно із законодавством «жартівники» будуть притягнуті до кримінальної відповідальності за ознаками частини 1 статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності).

Як інформував «ЩЛ», співробітниками СБУ встановлено, що 1 жовтня про замінування навчального центру Львівського університету МВСУ анонімно повідомила з мобільного телефону 40-річна мешканка міста Червоноград.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів