Уряд просить нардепів запровадити жорсткішу відповідальність за порушення ПДР

13:20 14 серпня 2018 р.

Фото до новини


Фото: blogs.pravda.com.ua

Кабінет міністрів направив у парламент законодавчі ініціативи МВС щодо підвищення відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Про це повідомив сьогодні, 14 серпня, перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий під час відеоселекторної наради керівництва МВС. Він також наголосив: «Питання дорожньої безпеки – важливе питання. Ми бачимо резонансні ДТП, в яких, на жаль, гинуть і діти. Треба акцентувати нашу увагу на роботу груп поліції з Укртрансбезпекою щодо виявлення недобросовісних пасажирських перевізників. Я хотів би, щоб ми не тільки констатували цифри, а було принципове реагування на всі ці події з боку ГСУ, у тому числі з боку притягнення винних до кримінальної відповідальності». Сергій Яровий пояснив: «Високий рівень ДТП пов’язаний з відпочиваючими, які прямують до південних та західних регіонів України. Ми маємо бути готові, що вони повертатимуться назад. Посилення заходів безпеки дорожнього руху – це не тимчасова акція, а постійна робота. Наразі патрульні групи розширені військовослужбовцями Нацгвардії. Збільшена щільність патрульних постів на трасах державного та міжнародного значення. Все це триватиме до закінчення туристичного сезону».

Натомість заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров зазначив: «Для протидії високому рівню ДТП необхідним залишається впровадження автоматичної фото/відеофіксації порушень правил дорожнього руху на автошляхах. Розширення інструментарію правоохоронних органів задля забезпечення безпеки дорожнього руху є одним з пріоритетів нашої роботи. Необхідно привести у відповідність законодавство для закриття всіх існуючих прогалин. МВС працює у цьому напрямку».

А перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький розповів: «Упродовж останніх трьох тижнів в порівнянні з аналогічним періодом минулого року загальна кількість ДТП з постраждалими зменшилась на 26,5 %, а кількість травмованих в таких ДТП зменшилась на 32%. Збільшення ДТП з травмованими відстежується в Запорізькій та Закарпатській областях. Із загиблими у Закарпатській, Рівненській, Львівській, Вінницькій, Сумській, Миколаївській областях.

Про це повідомили у вівторок, 14 серпня, в департамент комунікації МВС України. Більше подробиць – на його сайті.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів