Українка намагалась ввезти у Польщу рідкісну живу істоту (фото)

13:10 17 жовтня 2023 р.

Озеро Чапала

Озеро Чапала

Митники на прикордонному переході в Дорогуську повідомили про незвичайну тварину, яку громадянка України перевозила у своєму багажі.

Про це інформує InPoland, пише Dailylviv.com

Жінка везла з собою контейнер з водою, а в ній – живу тварину виду, що зникає. Коли митники зазирнули в пластикову коробку, наповнену водою, перед їхніми очима постала аксолотль, або мексиканська саламандра. 

“Аксолотль – прісноводний вид хижої амфібії. У природних умовах він зустрічається лише в частині одного мексиканського озера, Xochimilco. Вид знаходиться під серйозною загрозою зникнення і перебуває під особливим захистом мексиканського уряду та Вашингтонської конвенції” – повідомили митники.

Читайте також: Шкуру ведмедя та живу черепаху затримали на польському кордоні з Білоруссю та Україною

Однак це не все, що працівники митниці знайшли за останні тижні. У спальному відділенні одного з вагонів офіцери натрапили на черевики, виготовлені зі шкіри сітчастого пітона. Водій пояснив, що перевозив їх для громадянина України, який проживає в Познані.

Митники нагадують, що незаконне перевезення через кордон Європейського Союзу, а також торгівля всередині Спільноти зразками видів, що перебувають під загрозою зникнення, є злочином, що карається позбавленням волі на строк від трьох місяців до п’яти років. 

Як писав  Dailylviv.com раніше,  і Львова до Варшави перевозили тисячі штук тварин, які охороняє Вашингтонська конвенція

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів