УГКЦ засвідчила: на відео генпрокурора – підміна подій (доповнено відеосюжетом)

19:12 20 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: olenaprociv.blogspot.com

Колегія радників Коломийсько-Чернівецької єпархії Української греко-католицької церкви заявила, що промову священика Михайла Арсенича виголошено не на Майдані Незалежності в 2013 році, а на Покутті в 2010-му.

Як уже повідомляв «Щоденний Львів», сьогодні гепрокурор Віктора Пшонка показав депутатам Верховної Ради відео, за його словами, останніх подій на Майдані Незалежності в Києві. Але зокрема на ньому чути й видно виступ священика, котрий закликав до агресивних дій стосовно ворогів України. Однак у повідомленні Коломийсько-Чернівецькою єпархії УГКЦ з цього приводу зазначається:

«Палку промову о. Арсенича, виголошену 2010 року, було підмінено під виступ на Майдані Незалежності у грудні 2013 року. Дану подію було обговорено на засіданні Колегії єпархіальних радників Коломийсько-Чернівецької єпархії. У процесі дослідження було винесено декрет «Про канонічне попередження від 13. 12. 2013 р.», в якому мовиться:

«На інтернет сайті «YouTube» від 6 грудня 2013 року було висвітлено відео радикально-агресивного виступу отця Михайла Арсенича у Коломиї. Дана промова була виголошена 15 жовтня 2010 року біля пам’ятника С. Бандери і звернена до вояків УПА. Проте, на превеликий жаль, в мережі інтернет даний виступ був охарактеризований як «Палка промова до пастви» в м. Києві.

У висновку декрету на священика Михайла вирішено: «Наказуємо священику Михайлу Арсеничу ще раз перепросити тих, яким завдав моральної шкоди та подав згіршення, відбути місячне покаяння в монастирі Отців Студитів та утриматися від подібних публічних виступів на майбутнє. Якщо о. Михайло Арсенич повторить щось подібне, тоді ми будемо змушені діяти згідно з ККСЦ, щоб боронити правду і святу Церкву».

Варто додати, що глава УГКЦ Патріарх Святослав Шевчук і головний рабин України Яків Дов Блайх засудили цю промову у спільному зверненні.

Про це інформує сьогодні, 20 грудня, «РІСУ – Релігійно-інформаційна служба України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів