УБОЗ і Центральне слідче бюро головної комендатури РП Польща перекрили канал поставки важких наркотиків

17:10 4 вересня 2013 р.

Львівські «убозівці» спільно зі співробітниками Центрального слідчого бюро Головної комендатури Республіки Польща провели спеціальну операцію з метою перекриття міжнародного каналу поставки важких наркотиків. Про це інформує ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області.

3 вересня 2013 року на території державного автомобільного митного пункту пропуску «Шегині» правоохоронці затримали групу іноземців, до складу якої увійшли четверо осіб віком від 30-ти до 54-х років. Серед затриманих зловмисників є подружжя, один з членів якого був організатором групи. Ще двоє - їхні знайомі – виконавці кримінального правопорушення.

За словами начальника управління з боротьби з організованою злочинністю головного управління МВС України у Львівській області полковника міліції Василя Телиці , колеги з Центрального слідчого бюро Головної комендатури Республіки Польща та працівники УБОЗ Львівщини тривалий час документували протиправну діяльність злочинної групи. Зібравши достатньо доказів, усіх фігурантів було затримано «на гарячому» - під час перетину пішого пункту пропуску «Шегині».

«Під час обшуку громадян було виявлено та вилучено важкі наркотики, а саме - понад 4 кг «Амфетаміну» та 100 таблеток «Екстазі» на суму понад 1 мільйон гривень», - зазначив Василь Телиця, а також додав, що ці наркотичні засоби учасники групи «заховали» за допомогою клейкої стрічки у себе на тілі.

На цей час правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ознаками частини 2 статті 307 Кримінального кодексу України. Учасників злочинної групи затримано згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України. Триває досудове слідство.

Василь Телиця також наголосив, що завдяки добре налагодженій і тривалій співпраці з колегами з Польщі, співробітникам УБОЗ вже неодноразово доводилося затримувати і припиняти діяльність міжнародних злочинних груп.

 «Щороку відбувається затримання двох-трьох злочинних груп, - сказав начальник УБОЗ Львівщини. – Зокрема, цього року було розпочате кримінальне провадження щодо злочинної групи, яка займалася постачанням наркотичних засобів на територію України в особливо великих розмірах. Торік учасники цієї групи спробували транспортувати на терени нашої держави 30 кілограм кокаїну. У вересні цього року матеріали кримінального провадження будуть передані до суду», - сказав він.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів