У водіїв-п'яниць забиратимуть автомобілі і посвідчення

00:51 15 грудня 2013 р.

Фото до новини

З 14 грудня закон посилює відповідальність громадян за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп'яніння.: від штрафу в сумі 5 950 грн до арешту на 10 діб.

Із 14 грудня 2013 року набуває чинності Закон України "Про внесення змін до статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння".

З 14 грудня за керування транспортним засобом у нетверезому стані для водіїв передбачений штраф від 3400 до 5950 гривень або позбавлення права керування авто на строк від 1 до 2 років, або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб, для інших осіб – штраф від 3400 до 5950 гривень або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб.

Повторне протягом року вчинення такого порушення тягне за собою: для водіїв -позбавлення права керування транспортними засобами на строк від 2 до 3 років з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого, або адмінарешт на строк від 10 до 15 діб з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Для інших осіб таке порушення тягне за собою адмінарешт на строк від 10 до 15 діб з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Вчинення зазначеного правопорушення особою, яка двічі протягом року піддавалась адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння, тягне за собою: для водіїв - позбавлення права керування транспортними засобами на строк до 10 років з оплатним вилученням транспортного засобу, для інших осіб – адміністративний арешт на строк від 10 до 15 діб з оплатним вилученням транспортного засобу.

Про це повідомила прес-служба Департаменту ДАІ МВС України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів