У Польщі затримали її громадянина за погрозу вбивати бандерівців і зазіхання на Львів

23:54 13 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: polradio.pl

Як повідомила речник окружної прокуратури Любліна Беата Сик-Янковська, цією установою висунуто звинувачення за заклик до ненависті на національному ґрунті автору банера антиукраїнської тематики.

У Любліні затримано місцевого жителя за вивішування банера антиукраїнської тематики під час матчу з регбі Польща-Україна. Про це власному кореспондентові агенції «Укрінформ» у Польщі розповіла речник окружної прокуратури Любліна Беата Сик-Янковська.

«Прокуратура висунула звинувачення 32-річному місцевому жителю Збігневу В. за заклик до ненависті на національному ґрунті», – повідомила Сик-Янковська. За її словами, затриманий виправдовується, що не пам'ятає змісту баннера. Сик-Янковська зазначила, що перевіряються інші особи на причетність до цієї справи.

Повідомляючи про це сьогодні, 13 травня, «Укрінформ» також нагадує: «У суботу в Любліні під час матчу з регбі Польща-Україна на польській трибуні було вивішено банер, на якому польською та українською мовою було написано «Львів повернемо, бандерівців вб'ємо». За заклики до ненависті на національному ґрунті у Польщі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до двох років».

Як інформував «ЩЛ», у польському місті Любліні вивісили на стадіоні банер з погрозою «Львів повернемо, бандерівців вб’ємо».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів