У Польщі за жорстоке побиття хлопчика з України чоловікові загрожує ув’язнення

13:53 3 січня 2024 р.

Фото до новини

Позбавлення волі загрожує 36-річному Щепану Б., якого звинувачують у побитті та образі 12-річного українця та образі поліціянтів. Під час нападу чоловік був п’яним.

Про це повідомляє InPoland, пише DailyLviv.com

Інцидент стався в жовтні в Пєкошуві. На 12-річного громадянина України, який йшов вулицею зі своїм товаришем, напав чоловік у стані алкогольного сп’яніння. Як повідомила Беата Зелінська-Янашек, голова окружної прокуратури Кельце-Всхуд, чоловік спочатку почав ображати хлопців. Налякані підлітки вирішили розділитися. Нападник пішов слідом за одним з них.

За інформацією прокурора, Щепан Б. спочатку ображав хлопця словесно за те, що той українець, а потім почав бити його ногами. Від удару по ногах підліток впав на землю, а чоловік наніс йому ще кілька ударів по голові та животу. Хлопець втратив свідомість, мав численні синці, садна, гематоми та два пошкоджені зуби.

Читайте також: У Польщі побили українку та чеченця за те, що спілкувалися російською

Хлопця доставили до лікарні, а агресора – до поліції. На момент події в організмі зловмисника було понад два проміле алкоголю. Під час затримання Щепан Б. також ображав поліціянтів.

Чоловікові висунули два звинувачення: у нанесенні тілесних ушкоджень та образі неповнолітнього, 12-річного громадянина України, та в образі працівників поліції.

36-річний чоловік свою провину у вчиненні інкримінованих йому злочинів визнав. Свої вчинки пояснив тим, що був під впливом алкоголю.  

Для нападника призначили поліційний нагляд із забороною наближатися та контактувати з 12-річним підлітком, а також майнову заставу. Чоловік був раніше судимий. Тепер йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Польщі чоловіки жбурляли пивними банками у 5-річну дівчинку за українську мову.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів