У Польщі арештували українців, які розбирали викрадені у Німеччині автомобілі

00:22 19 вересня 2021 р.

Фото до новини

Трьох українців обвинувачують у зберіганні краденого, за це їм загрожує позбавлення волі на строк від трьох місяців до п'яти років.

Про це 17 вересня поінформувала поліція Любуського воєводства, пише Dailylviv.com. Польська поліція одержала інформацію про викрадення у Німеччині мікроавтобусів Mercedes Sprinter і простежила за можливим їхнім маршрутом.

Затримання відбулося у складському приміщенні, з якого поліціянти "почули звуки різних пристроїв, імовірно, викруток, та розмови, які долинали зсередини будівлі", і зайшли всередину.

"У приміщенні затримали трьох чоловіків, котрі намагалися сховатися між машинами, які розбирали. Після первинної перевірки з'ясували, що принаймні три з п'яти автомобілів входять до поліцейських баз даних як зниклі – викрадені в Німеччині і розшукувані німецькою поліцією", –  повідомила поліція.

У мікроавтобусів Mercedes Sprinter уже було видалено VIN-коди ідентифікації, а під час розбирання вмикався глушник GPS-сигналу.

 Вік затриманих українців – від 24-х до 33-х років.

"Один із них добре відомий кримінальним авторитетам Зеленої Гури, раніше його притягували за аналогічні правопорушення. У приміщенні, де затримали чоловіків, співробітники поліції виявили безліч деталей і вузлів різних автомобілів – їх детально ідентифікують, а також аксесуари та інструменти, які використовували для викрадення автомобілів. Наразі поліція перевіряє, чи не причетні затримані чоловіки до аналогічних крадіжок", – розповіли в поліції.

Поліція повідомила, що трьох "автомеханіків" уже заарештували, їх обвинувачують у зберіганні краденого і за це їм загрожує позбавлення волі на строк від трьох місяців до п'яти років.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів