У поліції відзвітували про результати операції «Зброя та вибухівка» на Львівщині

09:45 12 жовтня 2017 р.

Поліціянти зареєстрували 90 фактів незаконного зберігання зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

У Львівському обласному управлінні поліції повідомили напередодні: «Від 6 вересня до 6 жовтня у Львові та львівській області проводилося відпрацювання «Зброя та вибухівка», під час якої правоохоронці виявляли та вилучали зброю, набої, боєприпаси та вибухові речовини, що перебували у нелегальному обігу».

Зокрема поліціянти виявили й вилучили 2890 патронів, 15 гранат, 2,4 кілорама вибухових речовин, 10 підривачів і детонаторів, два карабіни, п’ять мисливських рушниць, пістолет, револьвер, три пістолети з ознаками переробки, сім одиниць травматичної зброї, обріз, саморобний вибуховий пристрій. А загалом зареєстрували 90 фактів незаконного зберігання зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

Відтак, поліціянти повідомили за цими фактами про підозру в скоєнні правопорушень 54 громадянам, котрі зберігали цю зброю та боєприпаси, повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Ще сімом громадянам повідомлено про підозру у скоєнні таких правопорушень за фактами, виявленими раніше.

Про це повідомили в прес-службі Львівського обласного управління поліції, де також нагадали: «Стаття 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України передбачає відповідальність за носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин, а також за виготовлення чи ремонт кинджалів, фінських ножів. Максимальне покарання, яке загрожує правопорушникам – від трьох до семи років позбавлення волі. Особи, котрі під час проведення місячника добровільно звернулись до працівників поліції та видали зброю чи боєприпаси, які вони зберігали без необхідних дозволів, були звільнені від кримінальної відповідальності».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів