У Львові знову масово побилися азербайджанці й вірмени (відео, оновлено)

23:42 17 травня 2016 р.

13 травня у Львові також трапилася кривава сутичка між азербайджанцями та вірменами

13 травня у Львові також трапилася кривава сутичка між азербайджанцями та вірменами
Фото: varta1.com

Унаслідок сутички приблизно двадцяти чоловіків травмовано шістьох із них.

«У Львові посеред білого дня побилися азербайджанці з вірменами. Більше того – дійшло до пострілів. Постраждали шестеро людей», – повідомили сьогодні, 17 травня, тележурналісти, які також розповіли подробиці:

«У Руслана – забій грудної клітки та голови. Азербайджанець каже, все трапилося раптово. З події, яка трапилась 16 травня, пам'ятає небагато. Разом із Русланом у лікарню потрапили ще п’ятеро його співвітчизників. Трьох вже виписали. Інші мають травми середньої важкості.

Бійка сталася біля забігайлівки із шаурмою. За словами очевидців, посеред дня на невеличку площу вийшли з автівок близько 30 осіб. Спершу сварилися, потім билися і навіть стріляли. Айзербаджанці кажуть, що бійку спровокували вірмени, які їх вже підстергіали біля забігайлівки.

Очевидець бійки Рафіл Джафаров розповів: «Їх було 30 осіб. Вони просто напали без розмов, без пояснень, почалася бійка, кривава. Вони поранили наших, наші поранили їхніх». 

Утім, з вірменської сторони у лікарню ніхто не звертався. Нападників досі шукає поліція. Травмовані айзербаджанці переконують, нападники, які їх били, начебто місцеві – львівські вірмени. У вірменській громаді від звинувачень відхрещуються. Бійку визнають, але кажуть, що, радше, це були вірмени з інших регіонів.

За останні чотири дні айзербайджанці й вірмени вдруге з'ясовуть стосунки у Львові і перший раз це сталося просто на спортивних змаганнях. У п’ятницю у Львові проходив чемпіонат Європи з конг-фу. Після перемоги вірмена на рингу зчинилася штурханина, яка переросла у масову бійку між айзербаджанцями та вірменами. Розбороняли забіяк і українці, і турки.

Причиною бійки начебто став прапор Нагірного Карабаху, через який між Вірменією і Азербайджаном спалахнув збройний конфлікт. Львівські вірмени переконані, етнічними бійками на чужій території миру не досягнеш.

Поліція вже порушила кримінальну справу за статтею про хуліганство. Якщо задирак таки спіймають, то їм загрожує до семи років тюрми».

Про це повідомили сьогодні, 17 травня, на «Телеканалі новин «24». Натомість у прес-службі Львівського обласного управління Національної поліц розповіли у вівторок:

«16 травня близько 16.00 на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення про масову бійку,яка  сталася на одній з львівських вулиць поблизу кафе. На місце події негайно виїхали правоохоронці. Встановлено, що внаслідок бійки травмовано шістьох осіб. За словами очевидців, участь у бійці брали близько двадцяти чоловіків віком від 25 до 45 років, котрі також застосовували травматичну зброю. До приїзду поліцейських біля кафе залишились лише травмовані – інші учасники встигли втекти на автомобілі. Усім травмованим надали медичну допомогу.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Правоохоронці встановлюють причинуконфлікту, особи учасників бійки, а також вживають усіх заходів для їх затримання».

Як інформував «ЩЛ», на чемпіонаті Європи з кунг-фу у Львові побилися азербайджанці й вірмени.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів