У Львові затримала візового шахрая, який привласнив 20 тисяч євро

15:12 1 жовтня 2013 р.

До Шевченківського РВ міліції 27 вересня звернувся тридцятирічний львів’янин із заявою про те, що в період зі червня до вересня 2013 року він передав значні суми коштів, а саме 21 230 євро, 750 доларів США та 9 360 гривень малознайомому чоловіку як оплату за виготовлення шенгенських віз. Львівські правоохоронці затримали шахрая, котрий заволодів коштами на суму понад 20 тис. євро.

За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст.190 ККУ (заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою). Про це інформує ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області.
 
Нагадаємо, що цей вид шахрайства у Львівському регіоні досить поширений, адже у Львові розташовані консульства багатьох країн – членів Шенгенської зони та кордон з Республікою Польща.

Боротись з таким видом злочину як шахрайство завжди непросто, а у випадку «допомоги у виготовленні віз» ще складніше – адже більшість ошуканих громадян із різних причин не звертаються за допомогою до працівників міліції.

Проте лише у серпні 2013 року, львівські правоохоронці розкрили 5 подібних шахрайств, де злочинці під приводом «допомоги громадянам у отриманні шенгенських віз» заволоділи коштами на суму понад 25 тис. доларів США.

Найбільшим «прибутковими» для шахраїв є громадяни, котрі намагаються отримати так звану «робочу» візу до однієї з країн Євросоюзу. «Ціна питання» для шахраїв коливається в межах від 200 до 1000 євро, проте в деяких «особливо складних» випадках може сягати 5 тисяч євро. Саме в такі суми оцінюють свої «послуги» шахраї, причому, діяти вони можуть як особисто, так і в мережі Інтернет.



 


 



 



 



 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів