У Львові засуджено викрадачів грошей з електронних платіжних терміналів

10:38 28 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: golosukraine.com

Відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС повідомляє в п'ятницю, що їх ватага позбавлено волі на 7,5 років, а трьох співучасників – на 3,5.

Співробітники УБОЗ обласного управління МВС знешкодили організовану злочинну групу, до складу якої входили шестеро громадян України, котрі налагодили на території Львівської, Київської та Житомирської областей у 2012-2013 роках так званий «банкоматний бізнес» – викрадали значні грошові кошти з електронних платіжних терміналів «Айбокс». Ватажком злочинного угруповання був раніше судимий за крадіжки 30-річний мешканець Житомирської області.

Із 2013 року його розшукували правоохоронці. У Львові він, переховуючись від правосуддя, винайняв житло таорганізував злочинну групу з метою власного збагачення.

До складу групивходило двоє місцевих мешканців, котрі займались підприємницькоюдіяльністю та двоє дівчат, котрі раніше притягались до відповідальності зазайняття проституцією. За цими фактами було відкрито кримінальні провадження за ч. 3, ч. 5 ст. 185 (крадіжка), ч. 1, ч. 2, ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів табланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 1 ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками таіншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима,обладнанням для їх виготовлення), ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Враховуючи всі факти, суд визнав винним ватажка злочинної групи  та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи з половиною років з конфіскацією всього належного йому майна. Трьох учасників злочинної групи засуджено до трьох з половиною років позбавлення волі, ще двоє отримали умовні терміни покарання.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів