У Львові викрили шахрайську схему заволодіння нерухомістю у центральній частині міста

17:54 5 листопада 2020 р.

Фото до новини

Нежитлові приміщення комунальної власності та квартири незахищених верств населення - це об’єкти, які цікавили зловмисників.

Про це інформує поліція Львівщини, пише Dailylviv.

Злочинну «схему» із заволодіння нерухомістю викрили та задокументували оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області, слідчі слідчого управління обласної поліції та працівники Львівської обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що організатором виявився 44-річний  місцевий підприємець. У заволодінні майном йому допомагали ще кілька осіб, серед яких - співробітник однієї з районних державних адміністрацій міста.

Цікавість у зловмисників викликала нерухомість, що знаходилася у комунальній власності та власниками якої були особи похилого віку. На підставі фіктивних документів об’єкти нерухомості перереєстровувати на підставних осіб.

З метою приховування попередніх незаконних реєстрацій у реєстрі речових прав на нерухоме майно зловмисники продавали об’єкти «своїм» особам - незахищеним верствам населення. В подальшому переоформлені таким чином об’єкти перепродавали добросовісним покупцям. Отримані від продажу кошти розподіляли  між усіма учасниками злочинної групи.

За такою схемою зловмисникам вдалося заволодіти об’єктами нерухомості – нежитловими приміщеннями,  що належать територіальній громаді міста. Сума збитків становить майже 600 тисяч гривень.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів