У Львові вперше засудили торговця чужими логінами й паролями

09:50 11 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: transkarpatia.net

Доведено, що мешканець Львова систематично з власної домівки, через створений ним інтернет-магазин, здійснював продаж облікових даних інших осіб, зокрема логінів та паролів до платіжних систем, а саме до автоматизованих систем.

Уперше на Львівщині притягнуто до кримінальної відповідальності за торгівлю інформацією з обмеженим доступом. Доведено, що мешканець  Львова систематично з власної домівки, через створений ним інтернет-магазин, здійснював продаж облікових даних інших осіб, зокрема логінів та паролів до платіжних систем, а саме до автоматизованих систем «WebMoney» та «Yandex.Money».

Окрім цього, зловмисник продавав логіни та паролі інших осіб до електронних адрес «Яндекс.ru», «Mail.Ru», ігрового сервісу «Advance-Rp.Ru», сервісу букмекерської контори «Marathonbet» та соціальної мережі «VK.com». За процесуального керівництва прокуратури Франківського району Львова останньому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 361-2, частиною 2 статті 361-2, частиною статті 15 та  частиною 2 статті 361-2 Кримінального кодексу України.

Вироком Франківського районного суду його визнано винним та призначено покарання у виді два років позбавлення волі, з іспитовим строком два роки. Про це повідомили сьогодні, 11 вересня, в прес-службі прокуратури Львівської області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів