У Львові судитимуть за здирництво інспектора патрульної поліції

16:45 29 листопада 2016 р.

Хабарнику загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

У прес-службі прокуратури Львівської області повідомили сьогодні, 29 листопада, що в її слідчі вже завершили досудове розслідування стосовно інспектора патрульної поліції Львова, якого затримали 3 жовтня під час одержання 8000 гривень. Правоохоронці встановили, що він налагодив схему отримання неправомірної вигоди від водія транспортного засобу.

За певну суму цей поліціянт обіцяв не перевіряти транспортний засіб, який здійснював переміщення товару без відповідних документів по території Львівщини, відтак – не притягати його водія до адміністративної відповідальності, а також забезпечити йому супровід. Тож стосвоно нього було відкрите кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

За клопотанням прокуратури, Галицький районний суд Львова обрав інспектору патрульної поліції запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначив розмір застави в сумі 55 000 гривень. Його також було відсторонено від займаної посади. Наразі кримінальне провадження стосовно нього скеровано до суду. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів