У Львові судитимуть за постачання в колонію наркотиків

10:15 25 липня 2018 р.

Фото до новини


Фото: infokava.com

Поліціянти завершили розслідування в кримінальному провадженні за фактом організації й збуту наркотичних засобів у місця позбавлення волі, які здійснювали троє раніше судимих львів’ян, двоє з яких на момент вчинення злочину відбували покарання у «Львівській виправній колонії №48».

Про це повідомили в середу, 25 липня, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також розповіли: «Одному зі зловмисників інкриміновано частиною 3 статті 27 та частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України (організація та керуванням підготовкою і вчиненням законного придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконного збуту наркотичних засобів у місця позбавлення волі, вчиненому за попередньою змовою групою осіб), двом іншим – частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів у місця позбавлення волі, вчиненому за попередньою змовою групою осіб)».

«У злочинну змову вказані особи вступили наприкінці серпня 2017 року. 39-річний зловмисник (та інші невідомі особи, матеріали щодо яких – в окремому провадженні), який перебував на волі, у телефонному режимі отримував від 42-річного організатора вказівки щодо місця незаконного придбання наркотичних засобів, та у подальшому, у нічну пору здійснив перекид «пакунку» у виправну колонію, де їх отримував інший фігурант злочину – 34-річний співучасник злочину», – поінформували також у прокуратурі.

«Злочинцям вдалось незаконно придбати та збути в місця позбавлення волі наркотичні речовини «бупренорфін» та «метадон». Таку схему незаконного збуту наркотичних засобів у місця позбавлення волі викрили працівниками Нацполіції Львівщини спільно із службовими особами виправної колонії», – розповіли також у прокуратурі.

«Обвинувальний акт скеровано для розгляду до Сихівського районного суду Львова. У випадку доведення вини обвинуваченим загрожує позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна», – повідомили також у прес-службі прокуратури Львівської області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів