У Львові судитимуть організатора фіктивного підприємства

10:48 18 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю Львівського обласного управління МВС

До Залізничного суду Львова передано кримінальне провадження щодо жителя Червонограда, який зареєстрував фіктивне підприємство, за допомогою котрого налагодив «надприбутковий бізнес» за рахунок бюджетних коштів.

На Львівщині судитимуть організатора «конверта» з мільйонним обігом. Встановлено, що впродовж 2013-2015 років загальний обіг коштів за протиправними фінансовими операціями склав понад 20 мільйонів гривень.

У 2013 році житель Червонограда зареєстрував фіктивне підприємство, за допомогою якого налагодив «надприбутковий бізнес» за рахунок бюджетних коштів. Використовуючи власну фірму, підприємець організував схему з виведення отриманих бюджетних коштів «в тінь» та переведення їх в готівку.

Зазначена особа зареєструвала та надала фактичне право управління діяльністю підприємством іншим особам, отримавши винагороду у сумі 500 гривень. Оформлюючи фіктивні документи про постачання товарів, виконання робіт та надання послуг, на розрахунковий рахунок перераховувались кошти суб’єктами господарської діяльності та в подальшому переводились у готівку.

Вказане підприємство було складовою ланки підприємств, задіяних у схемі з виведення коштів реального сектору економіки у «тіньовий» обіг. 15 червня слідчим управлінням Львівського обласного управління МВС зазначене кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 205 (Фіктивне підприємництво) КК України передано до Залізничного суду міста Львова.

Про це повідомили в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Львівського обласного управління МВС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів