У Львові співробітника ДАІ засуджено до п’ятирічного ув’язнення

12:22 20 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: zz.te.ua

Доведено, що він не зареєстрував факт наїзду на жінку, яка переходила дорогу на пішохідному переході, й підробив її свідчення.

Як інформує сьогодні, 20 грудня, прес-служба міської прокуратури, 11 грудня Залізничним районним судом міста Львова винесено вирок у кримінальній справі, порушеній 2010 року щодо інспектора відділу ДАІ при обласному управлінні МВС. Зібраними прокуратурою міста Львова доказами у цій справі доведено, що він умисно укрив від належної реєстрації факт ДТП – наїзд на жінку, яка переходила дорогу на пішохідному переході, внаслідок чого вона отримала тяжкі тілесні ушкодження.

Однак інспектор ДАІ підробив свідчення цієї потерпілої, зазначивши, що травми вона одержала нібито через власну необережність – впавши з тротуару на проїжджу частину. Надалі цей «правоохоронець» відрапортував, що її травмування не має жодного відношення до ДТП, тому, відповідно, начебто відсутні підстави для порушення кримінальної справи.

Такі дії міліціонера прокуратурою міста Львова кваліфіковано за частиною 1 статті 366 та частиною 3 статті 364 Кримінального кодексі (службове підроблення та зловживання службовим становищем). Відтак його засуджено до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах строком на три роки та з конфіскацією майна. Щоправда, на разі вирок ще не вступив у закону силу.

Як повідомляв «ЩЛ», 18 листопада міською прокуратурою було розпочато розслідування за фактом приховування правоохоронцями дорожньо-транспортної пригоди на вулиці Тершаківців у Львові, де був скоєний наїзд на жінку, яка переходила дорогу на пішохідному переході, натомість у Жовкві відпустили співробітника ДАІ, який залишив помирати збитого ним пішохода.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів