У Львові схопили телефонних шахраїв

09:22 14 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: mtrk.com.ua

Як повідомляє відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, вони виманили в 71-річної $1000.

Відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС розповідає в повідомленні «У Львові правоохоронці викрили телефонних шахраїв»:

«Львівські правоохоронці викрили двох телефонних шахраїв, котрі шахрайським методом виманили у пенсіонерки 1000 доларів США. У більшості випадках, довірливі громадяни вірять шахраям та віддають їм власні заощадження.

У Сихівський райвідділ міліції, 5 травня надійшла заява від 71-річної львів’янки. Пенсіонерка повідомила, що до неї вночі зателефонувала невідома особа, котра повідомила, що її син затриманий працівниками Франківського РВ за бійку, а щоб його відпустили потрібно заплатити 1000 доларів США.

Жінка погодилася віддати кошти, після чого до її будинку під’їхало таксі і вона передала гроші таксисту. Лише тоді пенсіонерка зателефонувала синові, котрий повідомив, що він не був затриманий працівниками міліції і знаходиться вдома.

Проведеними слідчо-оперативними заходами, правоохоронці викрили шахраїв. Ними виявилися 35-річний львів’янин, котрий телефонував до потерпілої та його 28-річна співмешканка, якій пенсіонерка передала гроші.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Наразі правоохоронці проводять перевірку на причетність зловмисників до вчинення аналогічних злочинів на території міста Львова та області.

Працівники міліції вкотре застерігають громадян не довіряти інформації, отриманій від незнайомців по мобільному або стаціонарному телефону. Пам’ятайте: навіть якщо незнайомець називає себе працівником правоохоронних органів, не поспішайте виконувати його прохання, особливо ті, які стосуються переказу коштів.

Щоб не стати жертвою телефонних аферистів правоохоронці радять:

1. Не піддавайтесь емоціям. Шахраї - майстри психології. У жодному разі, не впадайте в паніку і не поспішайте виконувати умови аферистів.

2. Попросіть людину, яка вам зателефонувала назвати ім’я вашого рідного, місто в якому він живе, описати його зовнішність і відповісти на запитання особистого характеру. Пам’ятайте, у пройдисвітів одна мета – видурити у вас гроші.

3. Спробуйте якнайскоріше передзвонити тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть бути поруч і підтвердити або спростувати те, що трапилося.

4. Обов`язково розкажіть своїм близьким родичам, особливо старшому поколінню, про існування такого роду шахрайств».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів