У Львові схопили рекетира з Азербайджану

12:00 15 лютого 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/SBULviv

Оперативники Служби безпеки України заблокували у Львові діяльність етнічного організованого угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей у місцевих підприємців.

Про це повідомили в п’ятницю, 15 лютого, в прес-службі управління Служби безпеки України у Львівській області, де також розповіли: «Оперативники спецслужби встановили, що до складу банди входили громадяни однієї з країн Південного Кавказу. Зловмисники систематично вимагали гроші з представників комерційних структур. У разі несплати «данини» рекетири погрожували підприємцям фізичною розправою@.

«Оперативники СБУ задокументували факт вимагання лідером угруповання від підприємця, вихідця з однієї з країн Близького Сходу, чотири з половиною тисячі доларів США. Правоохоронці затримали зловмисника в обласному центрі після одержання частини неправомірної вигоди у тисячу доларів», – поінформували також в управлінні СБУ.

«Фігуранту справи оголошено про підозру в скоєнні злочину, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. У межах відкритого кримінального провадження за частиною 2 статті 189 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших учасників організованого угруповання», – розповіли також в управлінні СБУ.

«Операція із блокування діяльності зловмисників проводилась спільно зі слідчими поліції під процесуальним керівництвом обласної прокуратури. Крім того під час слідства оперативники СБУ виявили співвітчизника вимагачів, який перебував в Україні незаконно. Нелегала буде примусово видворено за межі країни», – повідомили також прес-службі управління Служби безпеки України у Львівській області,

Натомість у Головному управлінні поліції у Львівській області поінформували: «Працівники слідчого управління Головного управління Нацполіції у Львівській області спільно зі співробітниками управління Служби безпеки України Львівщини та за процесуального керівництва обласної прокуратури 13 лютого затримали 41-річного громадянина Азербайджану, який впродовж минулого року неодноразово вимагав у 37-річного підприємця, котрий тимчасово проживає у Львові гроші в сумі 4500 доларів, погрожуючи йому вбивством. Правопорушника затримали час передачі йому частини грошових коштів у сумі 1000 доларів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів