У Львові презентували мультик «Згода на секс: просто як чай»

12:32 11 грудня 2018 р.

Фото до новини

Сьогодні, 11 грудня, у Львівському прес-клубі презентували українську версію культового мультиплікаційного фільму «Згода на секс: просто як чай».


Відео: Центр "Жіночі перспективи"

Ця тема буде особливо актуальною з 11 січня 2019 року, коли набудуть чинності зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України, які трактуватимуть секс без обопільної згоди парнерів як зґвалтування та сексуальне насильство. 

На цьому під час прес-конференції у Львівському прес-клубі наголосили експертки ГО Центр "Жіночі перспективи" Марта Чумало та Галина Федькович. 

ГО «Центр «Жіночі перспективи» зробила переклад та дублювання українською мовою мультфільму «Згода на секс: просто як чай!», який використовували поліцейські в Англії для підвищення обізнаності про культуру згоди після прийняття законодавства, за яким секс без згоди - це злочин. Поліція на прикладі горнятка чаю пояснює, що таке згода на сексуальні відносини та коли не можна поїти людину чаєм.

Представники поліції намагаються донести до суспільства ідею "Сексуальне згода — це так само просто, як чай", тому зняли анімаційний ролик.

У трихвилинному відео мальовані персонажі погоджуються або відмовляються випити горнятко чаю за різних обставинах. Голос за кадром у цей момент пояснює кожну з ситуацій.

Наприклад, людина, яка раніше сказала "так", відмовляється від чаю в стані алкогольного сп'яніння — в такому разі не варто силоміць "поїти її чаєм".

"Люди без свідомості не можуть відповісти на запитання, хочуть вони чаю чи ні". У відео наголошують, що не варто вриватися до людини в будинок, якщо ви одного разу вже випили з нею чаю, або намагатися силоміць напоїти чаєм зранку, нагадуючи, як їй сподобався ваш чай учора ввечері.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів