У Львові позбавили волі на п’ять років полковника – за присвоєння 979 тисяч грн

12:10 26 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: helg-tankoman.livejournal.com

Про це повідомляє в середу прес-служба прокуратури Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у військовій сфері.

За її інформацією, Галицький районний суд Львова виніс на підготовчому судовому засіданні вирок службовцю військової частини Державної спеціальної служби транспорту, який, зловживаючи службовим становищем, заподіяв збитків бюджету на суму 979 тисяч гривень. Зокрема, встановлено, що впродовж 2009–2012 років зазначена особа на підставі судових рішень, які були винесені в інтересах військовослужбовців на основі підроблених позовних заяв від їх імені, стягнула з рахунків частини бюджетні кошти – грошове забезпечення військової частини.

Після цього викрадені кошти (979 тисяч гривень) перерахувала на власний картковий рахунок. За цим фактом було розпочато досудове розслідування за частиною 2 статті 410 (викрадення іншого військового майна шляхом зловживання службовим становищем) та частиною 2 статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України, яке здійснювалось під процесуальним керівництвом прокуратури Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

У ході розслідування з підозрюваним укладено угоду про визнання винуватості, за якою він повністю визнав свою провину у вчиненні кримінальних правопорушень та відшкодував 95% завданих збитків. Суд «угоду про визнання винуватості» затвердив та призначив обвинуваченому покарання у виді 5100 гривень штрафу з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на три роки. Також підсудного позбавили його військового звання й призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на п’ять років з іспитовим строком на три роки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів