У Львові «порчу знімають» разом із ювелірними виробами

12:05 28 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: grim.in.ua

Про це повідомляє сьогодні, 28 жовтня, відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС.

За його інформацією, у Львові 19-річна офіціантка одного з ресторанів міста звернулася до правоохоронців Залізничного райвідділу міліції зі заявою про те, що вона стала жертвою шахрайок, які під приводом «зняття порчі» заволоділи її грошима та ювелірними виробами на загальну суму 16 200 гривень. Однак правоохоронці не лише проводять заходи з метою встановлення особи, на яку поскаржилася ця дівчина, а й принагідно поширили поради, які допоможуть не стати жертвою «ворожок»:

«Якщо до вас підійшла і намагається заговорити жінка, яка видає себе за провидицю чи ворожку – пришвидшіть ходу і спробуйте уникнути спілкування.

Не вдалося – переходьте до активних дій, простіше кажучи, застосуйте проти неї її ж «зброю»: звертайтеся на «ти», говоріть безперестанку, задавайте запитання особистого характеру, рухайтеся, водночас намагаючись не зустрітися зі співрозмовницею поглядом і спробуйте зайти в найближче до вас приміщення де є люди, приміром в кафе чи в магазин.

Зазначте, що у разі, якщо вас не облишать у спокої – ви звернетеся до працівників міліції або патрульних на вулиці.

Якщо ви бачите, що «ворожка» спілкується із незнайомою вам людиною, і та вже потрапила у полон її «гіпнозу», не лишайтеся байдужими. Приверніть увагу потенційної жертви, заговоріть з нею, відведіть під будь-яким приводом убік (якомога далі від шахрайки).

Якщо ви стали свідком таких протиправних дій – телефонуйте «102».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів