У Львові побили до непритомності водія автобуса

21:42 11 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Попри те, що нападники на водія намагалися відібрали у нього гроші, правоохоронці відкрили щодо них кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу, в якій мова йде про хуліганство.

Активісти ЛОО ВГО «Всеукраїнська Асоціація Автомобільних Перевізників» повідомили сьогодні, 11 червня:

«Екстраординарна подія сталася учора об десятій годині вечора на маршруті номер п’ятдесят три. На зупинці «Поліклініка» до салону автобуса увійшли троє чоловіків. На проміжній зупинці поблизу торгового центру вони напали на водія.

Шофера побили до непритомності і намагалися відібрали у нього касу (водій грошей не віддав, незважаючи на тиск). Цікаво, що у той момент в маршрутці ЇХАЛИ люди! 

ЖОДЕН із ПАСАЖИРІВ не втрутився у те, що відбувалося. Уже після того, як гевали покинули автобус, хтось викликав міліцію і швидку до водія, що лежав без пам'яті.

На щастя, життю шофера нічого не загрожує – він у лікарні.  В Асоціації перевізників Львівщини після інциденту є кілька запитань:

«Хто може убезпечити водіїв, зокрема у нічні рейси, які просять пасажири, коли навіть о десятій вечора зловмисники безкарно нападають на шоферів?»; «Наскільки швидко правоохоронці розслідують таку гучну справу, в якій повно свідків?». 

Ще одна заувага. Асоціація перевізників Львівщини вдячна УСІМ пасажирам та громадським активістам, що звертають увагу на недоліки в роботі – як-от немиті вікна автобусів, погано прибрані салони чи недотримання графіків руху. Але, мабуть, усім користувачам громадським транспортом Львова та області варто звертати увагу та бути небайдужими не лише до цих до цих, звичайно ж, обурливих речей та явищ».

Про це повідомили на сторінці ЛОО ВГО «Всеукраїнська Асоціація Автомобільних Перевізників» в інтернет-мережі «Facebook». Натомість у прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Львівського обласного управління МВС інформують у четвер:

«Правоохоронці встановили особи зловмисників, які у стані алкогольного сп’яніння побили чоловіка. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 296 Кримінального кодексу України.

10 червня, на лінію 102, о десятій годині вечора, зателефонував водій маршрутного таксі. Чоловік розповів, що двоє невідомих побили його. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

Як з’ясували працівники міліції, коли водій маршрутного таксі зупинився на світлофорі, у двері автобуса постукали двоє чоловіків. Після того, як водій відчинив двері, вони зайшли в салон та побили його.

Заступник начальника Сихівського райвідділу міліції капітан міліції Андрій Ткачик розповів: «Ми з’ясували, що зловмисники, які побили водія маршрутного таксі, знаходилися у стані алкогольного сп’яніння. За словами підозрюваних, їм не сподобалось, як зупинився водій, тому вони і вчинили хуліганські дії». 

За цим фактам відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років. Досудове розслідування триває».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів