У Львові підклали вибуховий пакет під двері квартири (відео, оновлено)

21:24 4 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: 112.ua

Мешканець будинку №16 на вулиці Коломийській, вийшовши з квартири, виявив два кульки, один він пхнув ногою, після чого відбувся вибух.

Сьогодні, 4 серпня, о 09:45 пролунав вибух в п’ятиповерховому будинку №16 на вулиці Коломийській у Сихівському районі Львові. Про це повідомив у четвер депутат Львівської міськради й голова виконкому ГО «Варта 1» Ігор Зінкевич, який зазначив: «Було підкинуто вибуховий пакет. Під час вибуху постраждав чоловік, його забрала швидка, стан потерпілого – середньої тяжкості. На місці події були присутні дві карети швидкої медичної допомоги, машини пожежників, газової та оперативно-рятувальної служб, слідчо-оперативна група та поліція».

Ігор Зінкевич розповів це сьогодні, 4 серпня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», де він також опублікувавав фото з місця події. Своєю чергою, в прес-службі Львівського обласного управління Національної поліції розповіли в четвер:

«Сьогодні, 4 серпня, о 9.55 у багатоквартирному будинку по вулиці Коломийській у Львові пролунав вибух, внаслідок якого важкі травми отримав 31-річний львів’янин, котрий винаймав квартиру у цьому будинку.

За попередніми даними, вийшовши з квартири, чоловік побачив біля дверей два пакети зі сміттям. Коли він спробував відсунути пакети ногою, то пролунав вибух. З важкими пораненнями потерпілого було госпіталізовано. Наразі лікарі встановлюють діагноз. Також пошкоджені стіни загального коридору на поверсі та двері квартири.

На місці події працює слідчо-оперативна група, експерти та вибухотехніки. Наразі правоохоронці встановлюють що стало причиною вибуху та тип задіяного вибухового пристрою. Вирішується питання правової кваліфікації цього злочину згідно норм Кримінального кодексу України. Проводяться слідчі дії».

Натомість у прес-службі Львівської міськради повідомили сьогодні, 4 серпня: «На вулиці Коломийській, 16 стався вибух. Від вибуху постраждав мешканець 1985 року народження. Постраждалий доставлений у восьму міську клінічну лікарню. На місці події працюють поліція і відповідні служби. Причини події – з’ясовуються. За попередньою інформацією, вибухівка була в пакетах зі сміттям під дверима помешкання».

Невдовзі в прес-службі міськради конкретизували:  «Як повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, 4 серпня близько 09:50 мешканець квартири №10 на четвертому поверсі п’ятиповерхового будинку №16 на вулиці Коломийській у Сихівському районі Львова, 1985 року народження, вийшовши з квартири виявив два кульки, один він пхнув ногою, після чого відбувся вибух. Потерпілого бригадою швидкої медичної допомоги в важкому стані з діагнозом множинні осколкові поранення правого передпліччя, правої гомілки, біля соскової ділянки справа і рвана рана лівої ніздрі госпіталізовано до комунальної 8 міської клінічної лікарні. Причини події встановлюються».

Спеціальний кореспондент радіостанції «Голос Столиці» у Львова Андрій Галицький повідомив останню інформацію щодо вибуху в одному з будинків міста:

«Сьогодні близько 9.45 у спальному районі Львова, у під'їзді житлового будинку на вулиці Коломиївській, стався вибух. Внаслідок цього постраждав 30-річний львів'янин, який винаймав квартиру у цьому будинку.

За попередніми даними, вибуховий пристрій, скоріш за все, був захований у сміттєвих пакетах поблизу квартири львів'янина. Коли він виходив з квартири, він ці пакети помітив, вирішив посунути пакети ногою, і саме у цей момент пролунав вибух.

На місце події відразу прибули правоохоронці і бригада швидкої медичної допомоги, я ка госпіталізувала пораненого львів'янина у клінічну лікарню міста Львова. Наразі відомо, що чоловік отримав множинні осколкові поранення, лікарі проводять хірургічне втручання. 

– Чи відомо, якою саме бу ла вибухівк а?

– Наразі правоохоронці відмовляються коментувати причини вибуху, оскільки зазначають, що від моменту інциденту пройшло ще доволі мало часу. І для того, аби встановити конкретні причини, що саме вибухнуло, що було заховано у сміттєві пакети, правоохоронцям потрібно трохи більше часу.

– А що з потерпілим?

– Потерпілий наразі перебуває у 8 міській клінічній лікарні, йому проводять операцію. І медики зазначають, що він перебуває у стані середньої важкості».

Про це повідомили сьогодні, 4 серпня, на сайті радіостанції «Голос Столиці»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів