У Львові на таксиста з Краматорська поліція оформила понад 20 адмінпротоколів за пів року

10:13 8 червня 2023 р.

Фото до новини

Водій визнає, що вживає метадонові таблетки, як і чимало його колег за кермом.

Таку тривожну ситуацію для безпеки дорожнього руху у Львові описав у соціальній мережі суддя Личаківського районного суду Сергій Гирич, інформує Dailylviv.сom.

"На днях виніс постанову у справі про адміністративне правопорушення стосовно громадянина Я., якого притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.130 (керування транспортним засобом у стані  наркотичного  сп’яніння); ст.124 (Порушення   правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів), ст.122-4 (залишення водіями місця дорожньо-транспортної пригоди, до якої вони причетні) Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі КУпАП), - пише суддя Сергій Гирич. - Ніби звичайна справа, яких, на жаль сотні, але залишився якийсь неприємний осад на душі. 

Перші два правопорушення сталися 7 березня 2023 року. Водій автомобіля Renault Logan, як зазначено у рапорті поліцейського «з брендуванням «BOLT», рухаючись заднім ходом, задньою лівою частиною зачепив припаркований автомобіль AUDI А6, пошкодив його, але не зупинився, залишив місце ДТП і поїхав собі далі. В поясненнях водій вкаже, що поспішав, оскільки віз клієнта, узгодив з ним, що той «накине»  на штраф, а тому поїхав з місця ДТП. 

Через два тижні водій цього ж таксі  «з брендуванням «BOLT» на вул. Зеленій у м. Львові перед патрульною машиною став робити «викрутаси»...

У 2021 році цей громадянин, як водій, декілька разів притягувався до адміністративної відповідальності за  скоєні правопорушення, передбачені ст.130 КУпАП в м. Краматорськ Донецької області, а в 2023 році він переселився до м. Львова і від початку року на нього складено вже більше 20 протоколів про адміністративні правопорушення, в тому числі більше 10 адмінок по ч.1 ст. 130 КУпАП. Вже три протоколи розглянуті і є судові рішення, тепер у нього буде кваліфікація - повторність за ч.2 ст.130 КУпАП, а там з такими темпами і ч.3 - вчинення правопорушення особою, яка двічі впродовж року піддавалася адміністративному стягненню за таке правопорушення. 

Цікаво, чи оформляючи  на роботу водіями, представники сервісної служби, яка надає послуги пошуку, замовлення й оплати поїздок на автомобілі, мотоциклі або оренду електросамокатів через однойменний мобільний застосунок «BOLT» перевіряють кандидатів чи притягувалися вони до адміністративної відповідальності за ст.130 КУпАП та чи вимагають довідку  (сертифікат) нарколога? Думаю, питання риторичне…"

Водій маршрутки у Львові мав ознаки наркотичного сп'яніння

На Львівщині поліція зупинила Range Rover, яким під наркотиками керував відомий бізнесмен (відео)

Побачив неадекватного водія - повідом поліцію

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів