У Львівському ТЦК прокоментували ситуацію з «заброньованим» мешканцем Дрогобиччини

11:30 11 вересня 2024 р.

Фото до новини

9 вересня у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Дрогобицький РТЦК та СП мобілізував громадянина, в якого, нібито, було бронювання від проходження військової служби. І у зв'язку з цим громадянин подав заяву до суду із вимогою звільнити його від служби в армії.

Про це інформує Львівський обласний ТЦК та СП, пише DailyLviv.com

Військові розповіли, що громадянин, 1971 року народження, був працівником одного із закладів мережі продуктових супермаркетів.

Заклад і справді забронював певних своїх працівників. І в РТЦК та СП було надіслано документ, зі списком заброньованих. Однак, у цьому списку заброньованих, не виявилося прізвища громадянина, який зараз відстоює "справедливість" у суді. Про будь-яке інше бронювання цього громадянина РТЦК повідомлений не був.

Читайте також: У Закарпатському ТЦК спростували інформацію омбудсмена про смерть чоловіка від побиття

Отож військовозобов'язаний громадянин був мобілізований згідно з нормами закону. Рішенням ВЛК - визнаний придатний до військової служби. На сьогодні є військовослужбовцем і виконує свої обов'язки. 

"Ми не можемо, та й не хочемо, здогадуватися про мотиви громадянина подавати заяву до суду на РТЦК. Лише наголосимо, що служба в ЗСУ є почесним обов'язком військовозобов'язаних громадян України. росіяни ведуть агресивну окупантську війну проти українців. І намагаються будь-яким чином дестабілізувати суспільно-політичні настрої громадян України. Зокрема, й підірвати мобілізаційний процес. Тож закликаємо виконувати свій обов'язок з гідністю і не допомагати ворогу", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, троє посадовців ТЦК за $1 тис. оновлювали дані військовозобов'язаним.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів