У «Львівській політехніці» все ще збирають $300 000 для Табачника та його спільників, – нардеп

15:31 12 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: risovach.ru

Про це заявив у понеділок народний депутат Олександр Бригинець.

Народний депутат від ВО «Батьківщина» Олександр Бригинець написав сьогодні, 12 травня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»

«Керівництво НУ «Львівська політехніка» примушує колектив у письмовій формі відмовитися від раніше наданої мені інформації щодо незаконних поборів за рахунок зарплатні викладацького колективу університету. Під загрозою масових звільнень та адміністративних переслідувань члени трудового колективу змушені виконувати незаконні вказівки. 

Про це мені повідомила Конфедерація Вільних профспілок України. Окрім цього, у зверненнях представників трудового колективу університету зазначається, що не дивлячись на розголос інформації щодо чисельних зловживань з боку керівництва НУ «Львівська політехніка», на сьогодні мають місце факти примусу до повернення нарахованих і виплачених коштів у вигляді заробітної плати та соціальних надбавок, з метою формування чергового траншу «фінансової допомоги на Київ» в обсязі 300 тис. доларів США.

За інформацією співробітників вищого учбового закладу, «фінансова допомога» в обсязі 300 тис. доларів формується зусиллями викладацького складу і директоратом інститутів для передачі комусь в профільному міністерстві, задля залагодження конфліктної ситуації та можливості продовження контракту з керівником ВУЗу на наступний термін. 

Обурені такою діяльністю викладачі та активісти за рішенням керівництва НУ «Львівська політехніка», в порушення вимог трудового законодавства, за надуманих підстав негайно звільняються, а їх конституційні права на працю, заробітну плату, гарантування прав і свобод грубо порушуються. 

Через бездіяльність міліції керівництво Національного університету «Львівська політехніка», продовжує розкрадати і привласнювати бюджетні кошти, державне майно учбового закладу в інтересах зацікавлених осіб, беруться хабарі в інтересах екс-міністра освіти Д.Табачника та ще працюючих в міністерстві його соратників і наближених осіб».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів