У Луцьку на вісім років ув'язнили за хабарі львівського суддю

09:54 28 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: procherk.info

Як повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області, сума найбільшого з них – 400 тисяч гривень.

У жовтні 2012 року прокуратура Волинської області в апеляційному порядку оскаржила вирок, яким суддю Залізничного райсуду Львова незаконно виправдали за відсутністю в його діях складу інкримінованих злочинів. Його звинувачували в одержанні хабарів за прийняття процесуальних рішень у цивільних та кримінальних справах.

Сума найбільшого хабара, одержання якого інкримінували судді, становила 400 тисяч гривень. Ухвалою апеляційного суду Волинської області вирок суду першої інстанції скасували, справу направили на новий судовий розгляд.

Вироком Луцького міськрайонного суду суддю визнали винним у хабарництві та засудили до 8 років позбавлення волі з позбавленням права три роки обіймати посади, пов'язані зі здійсненням правосуддя, та із конфіскацією всього належного йому майна в дохід держави. Адвоката, за посередництвом якого суддя одержував хабарі та якого попереднім вироком суду було засуджено до п’яти років позбавлення волі зі встановленням трирічного іспитового строку, наразі звільнили від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів