У Києві знову затримали підозрюваного в організації замаху на львівського «авторитета»

14:15 24 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/Vyacheslav.Abroskin

Святошинський районний суд Києва випустив під заставу ймовірного співорганізатора замаху на львівського кримінального авторитета Володимира Дідуха, але поліція повторно затримала його за підозрою у вчиненні інших тяжких злочинів.

Про це, як повідомили в середу, 24 квітня, в інтернет-виданні «Українська правда», заявив перший заступник голови Національної поліції й начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін. Напередодні Святошинський районний суд Києва обрав стосовно затриманогозапобіжний захід у вигляді внесення застави у розмірі 192 тисяч гривень.

На виході з ізолятора тимчасового тримання поліція повторно затримала чоловіка за підозрою у вчиненні інших тяжких злочинів. В’ячеслав Аброськін висловив сподівання, що органи прокуратури підтримають підозру і обвинувачення стосовно затриманого зловмисника.

Перший заступник голови Національної поліції зазначив: «Наразі ми направили до прокуратури всю доказову базу, задокументовану відповідно до чинного законодавства. Сподіваємося, прокуратура  прийме законне рішення та ізолює особливо небезпечного злочинця від суспільства».

Начальник кримінальної поліції звернув увагу на те, що суд відпустив під заставу саме співорганізатора замаху на вбивство, який готував цей злочин протягом кількох місяців. В’ячеслав Аброськін зазначив: «Убивство планувалося зі застосуванням кулемета калібру 12,7, з якого жертву мали розстріляти на відкритій місцевості. Дальність пострілу з такої зброї становить 3,5 кілометра, що могло призвести і до чисельних інших жертв серед випадкових людей».

Перший заступник голови Національної поліції наголосив: «На наше переконання, такі громадяни, підозрювані у скоєнні тяжких злочинів, мають перебувати за ґратами, без права можливості внесення застави. Інакше завтра нас можуть чекати нові зухвалі вбивства».

«Поліція традиційно не називає ім’я підозрюваного. За даними «Української правди», мова йде про Андрія Солтиса. 15 квітня у Київській області поліцейські затримали трьох осіб, які планували вбити львівського кримінального авторитета. За даними слідства, вказана група готувала фізичну ліквідацію Володимира Дідуха відомого за прізвиськом «Вова Морда», – поінформували також в «Українській правді».

«У Генпрокуратурі повідомили імена упійманих злочинців. Це 38-річний раніше судимий львів'янин Сергій Цвень, відомий у кримінальних колах на прізвисько «Цвик», 45-річний Володимир Білик, який офіційно проживає на Житомирщині, але є уродженцем Львівщини, й  41-річний львів'янин Андрій Солтис», – повідомили також в «Українській правді».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів