У Києві затримали підозрюваного у вбивстві львів’янина Юрія Вербицького

09:30 11 березня 2020 р.

Фото до новини


Фото: скрін

Оперативники Нацполіції затримали підозрюваного у викраденні та катуванні Ігоря Луценка та вбивстві Юрія Вербицького.

Про це повідомили в Головному управлінні поліції у Львівській області, де також розповіли: «Затриманий у складі групи осіб вчиняв злочини щодо учасників Євромайдану у 2013-2014 роках. У ніч із 20 на 21 січня 2014 року в результаті спланованих дій із залякування та катування учасників Євромайдану група осіб, до складу якої увійшов мешканець Чернігівської області1978 року народження, викрала активістів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького з території Олександрійської клінічної лікарні та нанесли їм тяжкі тілесні ушкодження».

«Ігоря Луценка перевезли до місцевості поруч зі селом Проців у Бориспільському районі Київської області, де відпустили. Юрія Вербицького вивезли в лісосмугу неподалік села Гнідин у Бориспільському районі Київської області. 22 січня 2014 року його тіло знайшли біля дороги Гнідин-Петрівське», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

«Працівники поліції з’ясували, що, переховуючись від правоохоронних органів, підозрюваний використовував інші анкетні дані, систематично змінював автотранспортні засоби та вдавався до інших способів конспірації. 42-річний чоловік із 2014 року  перебував у міждержавному розшуку, використовував документи на інше ім’я та неодноразово перетинав державний кордон.  10 березня, у результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів працівники Департаменту карного розшуку Національної поліції України та Державного бюро розслідувань за участю спецпідрозділу «КОРД» на території Дніпровського району Києва затримали  42-річного підозрюваного», – розповіли також в обласному управлінні поліції.

«Розшукуваного доставили до ДБР для проведення необхідних слідчих дій. Затриманому інкримінують вчинення злочинів, передбачених частиною 3 статті 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), частиною 2 статті 127 (катування) й пунктами 3 та 12 частини 2 статті 115 (умисне вбивство заручника або викраденої людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі строком до 15-ти років або довічне ув’язнення», – повідомили також в обласному управлінні поліції.

Як інформував «ЩЛ», 10 тисяч львів'ян прийшли на похорон євромайданівця Юрія Вербицького.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів