У квітні 30 громад Львівщини матимуть своїх офіцерів поліції: так званих шерифів

17:15 30 березня 2021 р.

Фото до новини

У майбутньому кожна територіальна громада матиме окремого офіцера, який працюватиме й житиме на цій території.

Про це сьогодні, 30 березня, під час засідання депутатської комісії з питань правоохоронної, антикорупційної  діяльності та військових формувань Львівської обласної ради розповів начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області Олександр Шляховський.

Про це Dailylviv повідомила пресслужба Львівської облради.

"Технічне забезпечення є, ми забезпечуємо поліцейських всім необхідним і вже впродовж квітня громади отримають своїх правоохоронців, "- запевнив керівник поліції Львівщини.

Він  наголосив на важливості співпраці і взаємодопомоги між представниками органів правопорядку та керівниками органів місцевого самоврядування.

На його думку, старт роботи поліцейських громад та встановлення на території області єдиної системи відеоспостереження, в рамках комплексної програми "Безпечна Львівщина", полегшить роботу правоохоронців та дозволить працювати на випередження злочинності.

"Така співпраця є дуже корисною і допоможе громадам, а також працівникам Національної поліції. Вони зможуть якісно подбати про безпеку мешканців, оперативно відстежувати порушників порядку на територіях та реагувати на надзвичайні події"- переконаний голова депутатської комісії Назарій Сумало.

Депутати запропонували винести на розгляд сесії на найближчому пленарному засіданні звітну інформацію про результати роботи поліції Львівщини у 2020 році з протидії злочинності, забезпечення публічної безпеки і порядку, охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави.

Довідково:

Проєкт “Поліцейський офіцер громади” – це наступний крок у реформі Національної поліції. Його основна мета – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який працюватиме й житиме на цій території. 80-90% робочого часу поліцейський знаходитиметься в громаді. Він буде доступний для населення, знатиме мешканців території, яку обслуговує, їхні проблеми та надаватиме якісні поліцейські послуги.

Щоб стати офіцером громади, необхідно пройти спеціальне навчання та отримати навички у розслідуванні кримінальних проступків, вирішенні питань безпеки дорожнього руху, превентивній роботі як з дорослими, так і дітьми та контролі за обігом зброї.

Банду розбійників очолював чемпіон світу з кікбоксингу зі Львова (відео затримань)

У Львові домашня п'янка закінчилася вбивством господаря квартири

З 30-го березня сервісні центри МВС видаватимуть номерні знаки за місцем реєстрації або перереєстрації транспортного засобу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів