У Донецьку – «аж» майже 50 «федералізаторів» (відео)

14:14 10 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: donbass.ua

Вони роздавали «паспорти Донецької республіки» й стверджували написами на своїх плакатах, що вона є «територією Російської Федерації».


Відео: Garik Zozulia

Як інформує інтернет-видання «Donbass.ua», вчора в центрі Донецька біля пам'ятника більшовика Артема з нагоди 96-ї річниці заснування ним у 1918-му «Донецько-Криворізької республіки» (ДКР), скасованої тоді ж, зібралися «аж» майже 50 її шанувальників. Вони провели мітинг, на якому звернулися до влади міста та області зі закликом «повернутися до питання відтворення ДКР (або Малоросії)».

Ці «федералізатори» тримали в руках плакати з написами «Ні – євроколонізації», «Галицьким фашистам не місце в Донбасі», «Катам ОУН-УПА – вічні прокльони народів», «Донецько-Криворізька республіка – територія Російської Федерації», «За правду! За землю руську! За віру православну!», а також стверджували, що, за їх словами, «час федералізації вже настав, і тому не варто зволікати». Вони також гнівно засудили дії української влади, яка, на їх думку, «йде на поводу у Заходу».

Під час проведення акції всім охочим роздали паспорти «Донецької республіки» зі зображення герба Росії. Однак на сайті Служби безпеки України цей шабаш сепаратистів проігноровано – хоч стаття 110 Кримінального кодексу України кваліфікує як злочин не лише «умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України», а й «публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів